Λετυμπιώτης: Έρχονται οι Αμερικανών στη Βάση «Α. Παπανδρέου» - Εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας

Λετυμπιώτης: Έρχονται οι Αμερικανών στη Βάση «Α. Παπανδρέου» - Εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας

Η εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με συμμαχικές δυνάμεις συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της Ενημέρωσης του προς τα ΜΜΕ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «στη χώρα μας θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα ομάδα αξιολόγησης από την 435η Μοίρα Υποστήριξης Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη ομάδα, που έχει τη βάση της στη Γερμανία, θα επισκεφθεί την αεροπορική βάση ‘Ανδρέας Παπανδρέου’, στην Πάφο, με κύριο στόχο την παροχή τεχνογνωσίας και συστάσεων γύρω από νέα έργα υποδομής, τα οποία θα ενισχύσουν τη διαλειτουργικότητα μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους εταίρους μας.

Η αξιολόγηση θα καλύψει, μεταξύ άλλων, τομείς, όπως οι λειτουργίες του αεροδρομίου, η διοικητική μέριμνα, οι επικοινωνίες, στηρίζοντας έτσι τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των αμυντικών μας δυνατοτήτων.

Η εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με συμμαχικές δυνάμεις συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Η αναβάθμιση των υποδομών, η προμήθεια σύγχρονων μέσων και η επένδυση στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού αποτελούν βασικούς πυλώνες της εθνικής στρατηγικής μας για μια αποτελεσματική και ευέλικτη αμυντική θωράκιση».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

Προσερχόμενος την Πέμπτη το πρωί στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «είναι η ώρα των αποφάσεων σε όλα τα θέματα", σημειώνοντας πως  το θέμα της Ουκρανίας είναι αυτό που θα κυριαρχήσει. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι "απόψε θα βγούμε ακόμα πιο ενωμένοι».

BEST OF TOTHEMAONLINE