ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβεβαιώσεις Λουρουτζιάτη: «Οχυρώθηκε φέτος η Λάρνακα για ενδεχόμενες πλημμύρες»

Διαβεβαιώσεις Λουρουτζιάτη: «Οχυρώθηκε φέτος η Λάρνακα για ενδεχόμενες πλημμύρες»

Η Λάρνακα έχει οχυρωθεί έγκαιρα φέτος στο ενδεχόμενο πλημμυρών σε διάφορες ευαίσθητες περιοχές της πόλης, ώστε να μην υπάρξουν τα ίδια με τα περσινά καταστροφικά, για ανθρώπους και περιουσίες, αποτελέσματα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης «όλα τα αντιπλημμυρικά μέτρα βρίσκονται στα τελικά τους στάδια με κυριότερο, το έργο της πλήρους διάνοιξης καναλιού πλάτους οκτώ  μέτρων, που αρχίζει από την περιοχή Καμάρες και δια μέσου της αλυκής θα καταλήγει στη θάλασσα».
 
Πρόσθεσε ότι σε πρόσφατη σύσκεψη «έχει ρυθμιστεί και η διάνοιξη καναλιού στο σημείο που βρίσκεται το στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς, απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο  και δίπλα σχεδόν από την μεγάλη αλυκή Λάρνακας. Από το συγκεκριμένο στρατόπεδο θα μετακινηθούν ορισμένες εγκαταστάσεις ούτως ώστε να γίνει κατορθωτή η υλοποίηση του έργου».
 
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος «το τμήμα Δημοσίων Έργων υπό το συντονισμό του Επάρχου Οδυσσέα Χατζηστεφάνου έχουν προχωρήσει σε προσφορές για το συγκεκριμένο τμήμα του καναλιού, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο σε δύο περίπου εβδομάδες».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Λουρουτζιάτης είπε ότι «στην Οδό Φιλονόης στις Καμάρες, όπου σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες καταστροφές  και κινδύνεψαν άνθρωποι, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η τοποθέτηση μεγαλύτερων σχαρών για απορρόφηση των όμβριων υδάτων. Αναφορικά με το κανάλι από τις Καμάρες προς την αλυκή, παρά το γεγονός ότι έχει καθαριστεί, αποφασίστηκε να γίνει ένας τελευταίος καθαρισμός του ενόψει του χειμώνα».
 
Η Λάρνακα, συνέχισε ο Δήμαρχος «έχει οχυρωθεί φέτος όσο καλύτερα μπορούσε και το ενδεχόμενο να σημειωθούν πλημμύρες με καταστροφικά αποτελέσματα όπως έγινε πέρσι, είναι ζήτημα «του Θεού». Ωστόσο πρέπει να καλέσουμε το κοινό να λαμβάνει τα δικά του προληπτικά μέτρα, δηλαδή να καθαρίζει τις σχάρες όμβριων υδάτων που βρίσκονται κοντά στο σπίτι του και να επικοινωνεί είτε με τη Δημοτική Υπηρεσία είτε με την Επαρχιακή Διοίκηση σε περίπτωση που εντοπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα με τους οχετούς ομβρίων υδάτων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top