ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έχω αγανακτήσει, δεν έχω να ζήσω!» - Κραυγή απελπισίας από τετραπληγικό συμπολίτη μας

«Έχω αγανακτήσει, δεν έχω να ζήσω!» - Κραυγή απελπισίας από τετραπληγικό συμπολίτη μας

Κραυγή απόγνωσης και απελπισίας στέλνει συμπολίτης μας, με αποδέκτη το Κράτος, για την ολιγωρία που επιδεικνύουν οι αρμόδιες αρχές, να δώσουν εξηγήσεις για το λόγο που πετσόκοψαν το επίδομα αναπηρίας του τετραπληγικού άντρα.

Ο 54χρονος Μαρίνος Χαραλάμπους από την Καλαβασό της Λεμεσού σύζυγος και πατέρας ενός 16χρονου παιδιού, πάσχει από μια σπάνια ασθένεια η οποία του προκάλεσε ακρωτηριασμό σε όλα του τα άκρα.

Ο ίδιος όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», που αποκαλύπτει το περιστατικό, έφτασε στα όρια του!

Ο Μαρίνος Χαραλάμπους δικαιούται 474 ευρώ από το γραφείο Ευημερίας, ως επίδομα αναπηρίας και γι΄αυτό το ποσό ταλαιπωρείται από το κράτος αφού τους τελεταίους 5-6 μήνες, του τα δίνει με δόσεις, των 150 και 200 ευρώ.  

 «Είμαι ένας τετραπληγικός με ακρωτηριασμένα τα πάνω και τα κάτω άκρα, αλλά το κράτος με ταλαιπωρεί», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαρίνος είναι ο μοναδικός άνθρωπος στην Κύπρο ο οποίος είναι ακρωτηριασμένος και στα τέσσερα άκρα.

Το Υπουργείο Εργασίας απέρριψε όπως λέει και την αίτηση του για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα χωρίς κάποια λογική εξήγηση ενώ ο ίδιος κάνει δραματική έκκληση στην Υπουργό Ζέτα Αιμιλιανίδου λέγοντας χαρακτηριστικά, «έχω αγανακτήσει, αυτή τη στιγμή με κάνετε να νοιώθω σαν να ζητιανεύω, ταλαιπωρούμαι και πηγαινοέρχομαι στο Γραφείο Ευημερίας για ένα επίδομα 474 ευρώ. Αυτά τα λεφτά τα δικαιούμαι, είναι η ζήση μου».  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top