ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Συλλούρης: Λανθασμένη και αντιδεοντολογική η αλλαγή του εκλογικού νόμου λίγους μόνο μήνες πριν από τις εκλογές

Δημήτρης Συλλούρης: Λανθασμένη και αντιδεοντολογική η αλλαγή του εκλογικού νόμου λίγους μόνο μήνες πριν από τις εκλογές

Λανθασμένη και αντιδεοντολογική, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, την προσέγγιση ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για αλλαγή του εκλογικού νόμου λίγους μόνο μήνες πριν από τις εκλογές, αναφέροντας παράλληλα ότι οι όποιες αλλαγές, θα πρέπει να εφαρμοστούν από τις επόμενες εκλογές και όχι από τις επερχόμενες.

Επίσης, έθεσε την πρόταση του Ευρωπαϊκού Κόμματος για οριζόντια ψηφοφορία.

“Μετά από τη λανθασμένη και αντιδεοντολογική προσέγγιση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και του ΑΚΕΛ για αλλαγή του εκλογικού νόμου λίγους μόνο μήνες πριν από τις εκλογές είμαστε υποχρεωμένοι, εφόσον αυτοί είναι η πλειοψηφία, να συζητήσουμε το θέμα και όλες τις εισηγήσεις που θα κατατεθούν”, είπε ο κ. Συλλούρης.

Θα επιμένουμε, συνέχισε, ότι όποιες αλλαγές, θα πρέπει να εφαρμοστούν από τις επόμενες εκλογές και δεοντολογικά, όπως είπε, αυτό δεν πρέπει να το αρνηθούν.

“Η πρόταση του Ευρωπαϊκού Κόμματος για οριζόντια ψηφοφορία καλύπτει τις βασικές απαιτήσεις της κοινωνίας”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο είναι, διατηρώντας την απλή αναλογική για την οποία έπρεπε να είμαστε περήφανοι σε ολόκληρη την Ευρώπη γιατί αποδεικνύει επίπεδο δημοκρατίας και πραγματικής αντιπροσώπευσης, να εφαρμόσουμε ταυτόχρονα την οριζόντια ψηφοφορία όπως την έχουμε εισηγηθεί και εξηγήσει.

Ερωτηθείς σε περίπτωση που επιμένουν ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, αν το ΕΥΡΩΚΟ θα επιδιώξει συνεργασίες με άλλα κόμματα στις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Συλλούρης είπε ότι οι συνεργασίες κομμάτων γίνονται όχι για εκλογικούς λόγους γιατί τότε θα είναι ευκαιριακές, προσθέτοντας ότι οι συνεργασίες “γίνονται για λόγους συναντίληψης ή για πολιτικούς συγκεκριμένους λόγους”.

“Αν υπάρχουν τέτοιοι λόγοι ναι, αλλά αν με ρωτάτε να κάνω μια συμμαχία απλώς και μόνο για να ξαναεκλεγώ βουλευτής αυτό δεν εκφράζει ούτε το Ευρωπαϊκό Κόμμα ούτε τον Δημήτρη Συλλούρη”, δήλωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top