ΚΟΣΜΟΣ

Έτσι πέρασε από την Ελλάδα ο τρομοκράτης του Παρισιού που το έπαιζε πρόσφυγας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Έτσι πέρασε από την Ελλάδα ο τρομοκράτης του Παρισιού που το έπαιζε πρόσφυγας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η διαδρομή μέσω Ελλάδος ενός εκ των υπόπτων για την επίθεση στο Παρίσι

Τη διαδρομή που ακολούθησε το άτομο που είχε διέλθει από την Ελλάδα και φέρεται να ενεπλάκη στην τρομοκρατική επίθεση του Σαββάτου στο Παρίσι, περιέγραψε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής  Γιάννης Μουζάλας.

Πρόκειται για τον 25χρονο Ολμοχαμάντ Αχμάντ, το πτώμα του οποίου βρέθηκε μαζί με το συριακό διαβατήριο κοντά στο γήπεδο «Σταντ ντε Φρανς» , όπου πραγματοποιήθηκε μία από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Περιγράφοντας τη διαδρομή του, ο Έλληνας Υπουργός ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος εισήλθε από την Τουρκία στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου 2015 με βάρκα, στην οποία επέβαιναν άλλα 198 άτομα.

Στη συνέχεια δακτυλοσκοπήθηκε και καταγράφηκε από τις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με την διαδικασία που έχει καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις 6 Οκτωβρίου εξέδωσε ακτοπλοϊκό εισιτήριο για Πειραιά, αλλά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αναχώρησε την επομένη και αφίχθη τελικά στον Πειραιά στις 8 Οκτωβρίου.

Μέσα στον Οκτώβριο καταγράφηκε εκ νέου στη Σερβία και την Κροατία, όπου πέρασε μέσω ΠΓΔΜ, ενώ δεν έχει καταγραφεί σε καμιά άλλη χώρα από τις οποίες πέρασε μέχρι να φτάσει στη Γαλλία.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μουζάλας, οι ελληνικές αρχές δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν πληροφορίες ότι το άτομο αυτό είχε σύνδεση με τρομοκρατία.

Ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε το αίτημα της Ελλάδας η καταγραφή και η μετεγκατάσταση των προσφύγων να γίνονται από την Τουρκία, την Ιορδανία και το Λίβανο και ζήτησε να μην υπάρξει εξαιτίας του συγκεκριμένου τρομοκράτη σύνδεση του προσφυγικού ζητήματος με την τρομοκρατία.

Συνεχίζοντας, είπε, ότι αν το τρομοκρατικό χτύπημα συμπαρασύρει σε αφαίρεση ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων από τους πρόσφυγες και τους Ευρωπαίους  αυτό «θα ήταν νίκη των τρομοκρατών».

«Είναι εξίσου παράνομο με βάση το νόμο το να κάνεις πλημμελή έλεγχο στα σύνορα και το να παραβιάζεις τα δικαιώματα του πρόσφυγα. Σε νομικό πλαίσιο η παραβίαση του ενός νόμου δεν γίνεται παραβιάζοντας τον άλλο, αλλά ταυτοποιώντας τον και ισορροπώντας σε αυτή τη δύσκολη ομολογουμένως κατάσταση», τόνισε ο κ. Μουζάλας.

Πηγή ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top