«Σκάνδαλο, βόλεψε το χωριό του ο Αβέρωφ»

«Σκάνδαλο, βόλεψε το χωριό του ο Αβέρωφ»

Σαφείς αιχμές κατά του πρόεδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αφήνει η Ένωση Αγροτών Κύπρου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να συμπεριλάβει ειδικά την περιοχή Αργάκας, από την οποία κατάγεται ο Νεοφύτου, για την εξυπηρέτηση μόνο μιας ομάδας παραγωγών, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα του πράσινου τρυγητού.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΑ, Πανίκος Χάμπας, θεωρεί την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ως σκάνδαλο, με πολιτικές προεκτάσεις, για ευνοϊκή μεταχείριση παραγωγών. Ο κ. Χάμπας καλεί τον Νεοφύτου «να απαντήσει ποια ήταν η δική του ανάμειξη στη διαδικασία λήψης αυτής της άδικης απόφασης».

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου λήφθηκε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου. Προηγήθηκε η επίσημη τοποθέτηση του προέδρου του ΔΗΣΥ, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσού, κατά της πολιτικής του πράσινου τρυγητού.

Όπως σημειώνεται στον «Φιλελεύθερο», ο κ. Αβέρωφ στην εν λόγω επίσκεψη είχε υποστηρίξει ότι «δεν μπορεί οι πολιτικές και στον τομέα της βιομηχανίας να χαράσσονται από γραφεία αποξενωμένα από την αγορά και είναι κρίμα, μέσα από την πολιτική μας για τον πράσινο τρυγητό, να κινδυνεύουν να κλείσουν βιομηχανίες όπως η ΚΕΑΝ».

Σύμφωνα πάντα με τον «Φιλελεύθερο», κατά τη δημόσια διαβούλευση στο Υπουργείο Γεωργίας μόνο η ΣΕΔΙΓΕΠ Περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς Λτδ, ζήτησε τον πράσινο τρυγητό.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Καρκίνος του μαστού: Έρχεται μηνιαίο επίδομα για ευάλωτους ασθενείς – Μέχρι πότε θα καταβάλλεται - Τι ανακοίνωσε ο Χριστοδουλίδης

Καρκίνος του μαστού: Έρχεται μηνιαίο επίδομα για ευάλωτους ασθενείς – Μέχρι πότε θα καταβάλλεται - Τι ανακοίνωσε ο Χριστοδουλίδης

Την καταβολή μηνιαίου επιδόματος σε ευάλωτους ασθενείς με καρκίνο του μαστού, για όσο διαρκεί η θεραπεία και μέχρι 12 μήνες μετά την ολοκλήρωσή της, καθώς και τη δωρεάν μεταφορά ασθενών από απομακρυσμένες περιοχές της επαρχίας Λευκωσίας προς ογκολογικά κέντρα, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE