ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο στο Σινά

Αίγυπτος: Παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο στο Σινά

Το αιγυπτιακό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της επαρχίας Βόρειο Σινά, Αλ-Αρίς, όπου διέμεναν δικαστικοί αντιπρόσωποι για τις βουλευτικές εκλογές.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης Επαρχία Σινά αναδημοσιεύτηκε από τους υποστηρικτές της στο Twitter και το κρυπτογραφημένο σύστημα μηνυμάτων Telegram.

«Ένας αδελφός... επιζητώντας να γίνει μάρτυρας χτύπησε με το παγιδευμένο αυτοκίνητό του τη δύναμη ασφαλείας που προστατεύει το ξενοδοχείο Swiss (Inn) όπου διέμεναν 50 δικαστές και ακολούθησε μόνο ένα λιοντάρι... που εισέβαλε στην έδρα των δικαστών με το αυτόματο όπλο του... στη συνέχεια ανατίναξε τη ζώνη του με τα εκρηκτικά ανάμεσά τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Η επίθεση σημειώνεται μία ημέρα μετά τον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας των βουλευτικών εκλογών. Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Η συνδεόμενη με το Ισλαμικό Κράτος οργάνωση Επαρχία του Σινά έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την ανατροπή της κυβέρνησης του Καΐρου.

Σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας, μία πρώτη βόμβα εξερράγη έξω από το ξενοδοχείο και στη συνέχεια ακολούθησε η δεύτερη δέκα λεπτά μετά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top