ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρίνος Σιζόπουλος για συνεργασία ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ: «Επιχειρείται αποκλεισμός πολιτικών δυνάμεων από τη Βουλή»

Μαρίνος Σιζόπουλος για συνεργασία ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ: «Επιχειρείται αποκλεισμός πολιτικών δυνάμεων από τη Βουλή»

Με την ψήφιση του εκλογικού μέτρου στο 3,6% από τη Βουλή, οι ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ επιχειρούν αποκλεισμό πολιτικών δυνάμεων από το Κοινοβούλιο, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, προσθέτοντας πως η συνεργασία των δύο κομμάτων προχωρεί στη συντέλεση δημοκρατικών εκτροπών τόσο στο Κυπριακό όσο και σε θέματα αδιαφάνειας.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για την Αθήνα και κληθείς να σχολιάσει την ψήφιση χθες από τη Βουλή του εκλογικού μέτρου στο 3,6%, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ απάντησε πως «η συνεργασία των ηγεσιών του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά χθες στη Βουλή, δυστυχώς προς τη συντέλεση δημοκρατικών εκτροπών. Μετά από την προσπάθεια οικονομικού στραγγαλισμού των μικρότερων πολιτικών κομμάτων, τώρα επιχειρείται και ο αποκλεισμός πολιτικών δυνάμεων από τη Βουλή».

Αυτό, συνέχισε, «δεν μπορεί να είναι μια θετική εξέλιξη και με λύπη διαπιστώνουμε ότι οι ηγεσίες των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων προχωρούν σε μια αγαστή συνεργασία σε μια σειρά από ζητήματα και όσον αφορά θέματα δημοκρατικής εκτροπής όπως και σε θέματα που έχουν σχέση με την αδιαφάνεια και τη συγκάλυψη ενδεχομένως των οικονομικών σκανδάλων και το χειρότερο μια πλήρης και αγαστή συνεργασία στην εκτροπή που σήμερα συμβαίνει στο Κυπριακό ενόψει των συνομιλιών. Αυτό αποτελεί μια πολύ αρνητική εξέλιξη που πρέπει να ενεργοποιήσει τους πολίτες και όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις για να σταματήσει αυτή η πορεία».

Σε ερώτηση πώς θα αντιδράσει η ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος απάντησε «με πολλούς τρόπους. Ήδη έχουμε αρχίσει μια παγκύπρια εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, των στελεχών και των μελών της ΕΔΕΚ με κύριο ακριβώς στόχο την ενίσχυση της ΕΔΕΚ για να αποτελέσει το βασικό πόλο συσπείρωσης όλων αυτών των δυνάμεων αλλά και το ανάχωμα όπως και στο παρελθόν σε αυτές τις δημοκρατικές εκτροπές που αφορούν στη φίμωση των πολιτών και κυρίως στη μείωση της πολυφωνίας και της δημοκρατικής εκπροσώπησης στο Κοινοβούλιο».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον εκτός από το Κίνημα Οικολόγων η ΕΔΕΚ θα έχει διαβουλεύσεις και με άλλα κόμματα για συνεργασία, είπε πως «θα εξαρτηθεί. Υπάρχουν κάποιοι σχεδιασμοί αλλά θεωρώ ότι είναι νωρίς ακόμα για να προχωρήσω σε οποιεσδήποτε αποκαλύψεις ή ενδεχομένως και ενημέρωση . Όμως όλα βρίσκονται επί τάπητος. Αυτό το οποίο είναι ξεκάθαρο είναι ότι η ΕΔΕΚ θα έχει μια αυτόνομη πορεία και ο βασικός στόχος της είναι ακριβώς να αποτελέσει τον πυρήνα των οποιονδήποτε συνεργασιών ανατροπής αυτών των αρνητικών και αντιδημοκρατικών δεδομένων».

Αναφερόμενος στο ταξίδι του στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε πως θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με την ευκαιρία εκδήλωσης που πραγματοποιεί η κομματική οργάνωση της ΕΔΕΚ στην ελληνική πρωτεύουσα απόψε στην κυπριακή εστία όπου θα είναι κύριος ομιλητής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top