Εγκρίθηκαν νέοι κανονισμοί για προστασία των εργαζομένων από επικίνδυνες ουσίες - Πότε θα τεθούν σε ισχύ

Εγκρίθηκαν νέοι κανονισμοί για προστασία των εργαζομένων από επικίνδυνες ουσίες - Πότε θα τεθούν σε ισχύ

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε ομόφωνα με 31 ψήφους υπέρ τρεις κανονισμούς που ενισχύουν το πλαίσιο ασφάλειας και υγείας στην εργασία, εναρμονίζοντας την κυπριακή νομοθεσία με την Οδηγία (ΕΕ) 2024/869 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.

Οι κανονισμοί προβλέπουν νέες, αυστηρότερες οριακές τιμές επαγγελματικής έκθεσης σε επικίνδυνες ουσίες, ιδιαίτερα για τον μόλυβδο και τις ανόργανες ενώσεις του, καθώς και για τις διισοκυανικές ενώσεις, που συνδέονται με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ στις 9 Απριλίου 2026, τροποποιούνται οι πρόνοιες για τους καρκινογόνους, μεταλλαξιογόνους και τοξικούς για την αναπαραγωγή παράγοντες, καθώς και για τους χημικούς παράγοντες που χρησιμοποιούνται στην εργασία.

Παράλληλα, επικαιροποιούνται οι πίνακες οριακών τιμών έκθεσης, ώστε να αντικατοπτρίζουν τα πλέον πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα και τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE