ΚΟΣΜΟΣ

Στις κάλπες οι Γάλλοι - «Πονοκέφαλος» η άνοδος της Λεπέν

Στις κάλπες οι Γάλλοι - «Πονοκέφαλος» η άνοδος της Λεπέν

Νίκη της ακροδεξιάς προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της Κυριακής - Αναμένεται χαμηλή συμμετοχή των Γάλλων ψηφοφόρων στις κάλπες - Τα γαλλικά ΜΜΕ προεξοφλούν πάντως πως θα είναι ιστορική η νίκη του Εθνικού Κόμματος στον πρώτο γύρο

Ο πρώτος γύρος των αυριανών περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία, είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση που θα πραγματοποιηθεί μετά τη συγχώνευση 22 περιφερειακών σε 13, παρά ταύτα αναμένεται χαμηλή συμμετοχή των Γάλλων ψηφοφόρων στις κάλπες. 

Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη στην περιφέρεια της Πικαρδίας όπου είναι υποψήφια. Το ακροδεξιό κόμμα της Γαλλίας φιλοδοξεί επίσης να κερδίσει σε μία μεγάλη περιφέρεια του νότου - τη Προβηγκία- Άλπεις- Κυανή Ακτή- όπου υποψήφια είναι το υπ' αριθμόν 3 του κόμματος: η γοητευτική ανιψιά της Μαρίν, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν η οποία, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, δεν θα δυσκολευτεί να επικρατήσει στο παραδοσιακό προπύργιο των Σοσιαλιστών. 

Τα γαλλικά ΜΜΕ προεξοφλούν πάντως πως θα είναι ιστορική η νίκη του Εθνικού Κόμματος στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών (ο δεύτερος είναι προγραμματισμένος για τις 13 Δεκεμβρίου). «Και μόνο η νίκη της γαλλικής Ακροδεξιάς σε μία ή ακόμη και σε δύο μεγάλες περιφέρειες της χώρας θα σηματοδοτούσε μια εξέλιξη χωρίς ιστορικό προηγούμενο στη Γαλλία», επισημαίνει η εφημερίδα Le Parisien. 

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το Εθνικό Μέτωπο έρχεται πρώτο στην πρόθεση ψήφου αλλά και το καταλληλότερο από το κόμματα στη Γαλλία για να χειριστεί τα θέματα ασφάλειας. Οι εκλογές θα καθορίσουν τα συμβούλια στις 13 περιφέρειες στις οποίες είναι χωρισμένη πλέον η Γαλλία, μετά το νόμο που τις μείωσε από 22 που ήταν πριν. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις περιφερειακές εκλογές, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και νυν ηγέτης της Δεξιάς (των Ρεπουμπλικάνων), Νικολά Σαρκοζί,  ενώνει τις δυνάμεις του με το κεντρώο κόμμα "MoDem" του Φρανσουά Μπαιρού προκειμένου να αντιμετωπίσει την «επέλαση» της γαλλικής Ακροδεξιάς. Για τους δημοσκόπους, το μεγάλο ερώτημα είναι η απόδοση του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο μπορεί την Κυριακή να κάνει την έκπληξη αν και σε όλες τις δημοσκοπήσεις έρχεται τρίτο. Όμως, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά των Παρισίων, ο ηγέτης των Σοσιαλιστών και πρόεδρος της Γαλλίας , Φρανσουά Ολάντ είδε την δημοτικότητά του να εκτοξεύεται... 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top