ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίωρη στάση εργασίας στο Τμήμα Γεωργίας την Παρασκευή - Μάθε λεπτομέρειες

Δίωρη στάση εργασίας στο Τμήμα Γεωργίας την Παρασκευή - Μάθε λεπτομέρειες

Το Κλαδικό Συμβούλιο του Τμήματος Γεωργίας αποφάσισε τη δίωρη στάση εργασίας του προσωπικού του, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, 2015 μεταξύ 10:00 π.μ.– 12:00 μ μπροστά από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Επίσης, το Κλαδικό Συμβούλιο του Τμήματος Γεωργίας ανακοινώνει έναρξη σειράς μέτρων “ως αντίδραση στις μονομερείς ενέργειες της διεύθυνσης  του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου, “παρά τις σχετικές συμφωνίες, η Διοίκηση απέφυγε να ζητήσει τη δημιουργία θέσεων Επιθεωρητή 1ης Τάξης σε αντικατάσταση των προϋπάρχουσων θέσεων στους προϋπολογισμούς Γεωργικού Επιθεωρητή 1ης Τάξης, θέμα για το οποίο υπήρχε θετική πρόταση στην Μεικτή Επιτροπή Προσωπικού”.

Πέραν τούτου, όπως αναφέρεται, “παράτυπα και χωρίς καμιά στοιχειοθέτηση και χωρίς καμιά διαβούλευση προχώρησε σε εισήγηση κατάργησης αριθμού Θέσεων Ανώτερου Γεωργικού Λειτουργού, αντί της μεταφορά τους στην αντίστοιχη βαθμίδα του Ανώτερου Λειτουργού Γεωργίας (απλή αλλαγή του τίτλου), όπως προβλέπουν οι σχετικές συμφωνίες που έγιναν όταν το Τμήμα Γεωργίας προχώρησε σε απλοποίηση των δομών του”.

“Οι όλες ενέργειες έγιναν σε μια περίοδο όπου το Υπουργείο έχει υποχρέωση, με βάση τη σχετική Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, να προχωρήσει σε μελέτη για τις ανάγκες των Τμημάτων του και στη μελέτη των εργασιών και δομών του κάθε Τμήματος, για διαμόρφωση ολοκληρωμένης  πρότασης αναδιάρθρωσης του Υπουργείου. Αντί αυτού η Διεύθυνση του Υπουργείου προχώρησε σε μονομερείς κινήσεις αθετώντας τις προϋπάρχουσες συμφωνίες”, προστίθεται.

Το προσωπικό του Τμήματος  Γεωργίας, συνεχίζει η ανακοίνωση, “ουδέποτε αντέδρασε σε στοιχειοθετημένες προτάσεις και δεν πρόκειται να το πράξει τώρα. Δεν μπορεί όμως να ανεχθεί ετσιθελικές ενέργειες που θα επιφέρουν πλήγμα στην υπόσταση και λειτουργία του Τμήματος, με την επίκληση ατεκμηρίωτων αιτιάσεων, για κάλυψη περιστασιακών αναγκών άλλων Τμημάτων”.

Το Συμβούλιο σημειώνει ακόμη ότι “τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων του Τμήματος Γεωργίας, έχουν καταργηθεί πέραν των 80 θέσεων, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται σημαντικά οι αρμοδιότητές του. Οι εξελίξεις αυτές θα έχουν επιπτώσεις στη λειτουργία του Τμήματος Γεωργίας με αρνητικό αντίκτυπο στον Κύπριο Αγρότη”.

“Απαιτούμε όπως το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναθεωρήσει άμεσα τη στάση του ώστε να αρθούν οι αδικίες που προωθούνται εις βάρος  του προσωπικού του Τμήματος Γεωργίας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο, με θύμα τον 52χρονο Nichola Charles Fox από τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top