Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Συνέρχεται την Πέμπτη η Ιερά Σύνοδος για τον Τυχικό - Τι θα ζητήσει

Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Συνέρχεται την Πέμπτη η Ιερά Σύνοδος για τον Τυχικό - Τι θα ζητήσει

Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος για να ζητήσει την απολογία του Επισκόπου Τυχικού, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πολίτης», ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας σημειώνει πως μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με τον τέως Μητροπολίτη Πάφου, προσθέτοντας πως η Ιερά Σύνοδος θα ζητήσει από τον Τυχικό να τοποθετηθεί στους όρους που θέτει η Σύνοδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου καταθέτει επίσης τη θέση του ως προς το γιατί οι ιεράρχες πρέπει να εκλέγονται από την Ιερά Σύνοδο, σημειώνοντας πως οποιαδήποτε διεύρυνση συμμετοχής πρέπει να υπηρετεί την ενότητα και όχι να δημιουργεί διχασμούς ή κοσμικές αντιλήψεις εξουσίας μέσα στην Εκκλησία.

Στη συνέντευξη, ο Κύπρου Γεώργιος τοποθετείται επίσης και για το Κυπριακό σημειώνοντας πως στη χριστουγεννιάτικη εγκύκλιό του αναφέρθηκε στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, όπως την εννοεί η Τουρκία, εκφράζοντας ανησυχία πως οδηγεί σε διχοτόμηση και τουρκοποίηση.

Πηγή: news.rik.cy / ΠΟΛΙΤΗΣ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το παρασκήνιο της απόφασης: Γιατί η Ουάσινγκτον επιλέγει την Κύπρο για το Συμβούλιο Ειρήνης της Γάζας

Το παρασκήνιο της απόφασης: Γιατί η Ουάσινγκτον επιλέγει την Κύπρο για το Συμβούλιο Ειρήνης της Γάζας

Σε έναν κομβικό διπλωματικό σταθμό για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετατρέπεται η Κύπρος, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να φιλοξενήσει τον διοικητικό βραχίονα του Συμβουλίου για την Ειρήνη, με αποκλειστικό αντικείμενο το πολυσυζητημένο σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας.

BEST OF TOTHEMAONLINE