Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Συνέρχεται την Πέμπτη η Ιερά Σύνοδος για τον Τυχικό - Τι θα ζητήσει

Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Συνέρχεται την Πέμπτη η Ιερά Σύνοδος για τον Τυχικό - Τι θα ζητήσει

Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος για να ζητήσει την απολογία του Επισκόπου Τυχικού, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πολίτης», ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας σημειώνει πως μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με τον τέως Μητροπολίτη Πάφου, προσθέτοντας πως η Ιερά Σύνοδος θα ζητήσει από τον Τυχικό να τοποθετηθεί στους όρους που θέτει η Σύνοδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου καταθέτει επίσης τη θέση του ως προς το γιατί οι ιεράρχες πρέπει να εκλέγονται από την Ιερά Σύνοδο, σημειώνοντας πως οποιαδήποτε διεύρυνση συμμετοχής πρέπει να υπηρετεί την ενότητα και όχι να δημιουργεί διχασμούς ή κοσμικές αντιλήψεις εξουσίας μέσα στην Εκκλησία.

Στη συνέντευξη, ο Κύπρου Γεώργιος τοποθετείται επίσης και για το Κυπριακό σημειώνοντας πως στη χριστουγεννιάτικη εγκύκλιό του αναφέρθηκε στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, όπως την εννοεί η Τουρκία, εκφράζοντας ανησυχία πως οδηγεί σε διχοτόμηση και τουρκοποίηση.

Πηγή: news.rik.cy / ΠΟΛΙΤΗΣ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE