«Έφυγε» η διευθύντρια σχολείου της Λευκωσίας - «Άφησε ισχυρό ανθρώπινο και εκπαιδευτικό αποτύπωμα» - Πότε θα γίνει η κηδεία

«Έφυγε» η διευθύντρια σχολείου της Λευκωσίας - «Άφησε ισχυρό ανθρώπινο και εκπαιδευτικό αποτύπωμα» - Πότε θα γίνει η κηδεία

Στο πένθος βύθισε τη σχολική κοινότητα της Λευκωσίας και ιδιαίτερα το Λύκειο Ακροπόλεως, η είδηση του θανάτου της διευθύντριας του σχολείου, Θεούλας (Θεοδούλας) Ερωτοκρίτου, η οποία απεβίωσε την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026, σε ηλικία 60 ετών, έπειτα από μακρά περίοδο ασθένειας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΣΕΔΜΕΚ) η Θεούλα Ερωτοκρίτου υπήρξε μια ξεχωριστή παιδαγωγική φυσιογνωμία, με μακρά και ουσιαστική προσφορά στη δημόσια εκπαίδευση. Υπηρέτησε με συνέπεια, ήθος και βαθιά αίσθηση ευθύνης, αφήνοντας έντονο ανθρώπινο και εκπαιδευτικό αποτύπωμα στο σχολείο και στη σχολική κοινότητα που διακόνησε.

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι η παρουσία της χαρακτηριζόταν από σεμνότητα, καθαρή σκέψη και ουσιαστική φροντίδα για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο. «Η απώλειά της βαραίνει ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύνδεσμος, εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια, τους συναδέλφους και τους μαθητές της.

Η κηδεία θα τελεστεί την Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2026, στις 2:00 μ.μ., από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά. Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια στην εκκλησία από τις 1:30 μ.μ.

Παράκληση της οικογένειας είναι όπως, αντί στεφάνων, γίνονται εισφορές στον ΠΑΣΥΚΑΦ, στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και σε άπορες οικογένειες της ενορίας Λατσιών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Λετυμπιώτης «Η δυσαρέσκεια μας με το ΗΒ έχει εκφραστεί με τον πλέον διπλωματικό τρόπο» - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα»

LIVE: Λετυμπιώτης «Η δυσαρέσκεια μας με το ΗΒ έχει εκφραστεί με τον πλέον διπλωματικό τρόπο» - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα»

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμα ξεκαθάρισε πως «η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης». Έρχονται φρεγάτες και F-16 από την Ελλάδα και στην Κύπρο αναμένεται ο Νίκος Δένδιας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE