ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πάφος: «Πήγε» μαζί με την 16χρονη φίλη του και μετά την «πάσαρε» και στους παρέες του!

Πάφος: «Πήγε» μαζί με την 16χρονη φίλη του  και μετά την «πάσαρε» και στους παρέες του!

Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά το 2009, όταν το θύμα ήταν τότε 16 χρονών. Οι τρεις κατηγορούμενοι όταν διαπράξαν τα αδικήματα ήταν ενήλικες - ηλικίας 25, 27 και επίσης 27 ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», Δευτέρα (28/12), οι συνθήκες διάπραξης των αδικημάτων, ο χρόνος καθώς και οι τροποποιήσεις της νομοθεσίας αποδείχθηκαν καθοριστικοί παράγοντες για τον καθορισμό της επιβολής της ποινής που επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου στους τρεις νεαρούς.

Οι τρεις είχαν κατηγορηθεί για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιού, για διαφθορά νεαρής γυναίκας, για βιασμό και για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Ο ένας από τους νεαρούς είχε συνάψει σχέσεις με την ανήλικη και είχαν έρθει σε σεξουαλική επαφή το 2008. Οπωε αναφέρεται στο δημοσίευμα, λίγους μήνες αργότερα, το καλοκαίρι του 2009, ενώ ο φίλος του θύματος βρισκόταν στο σπίτι της και είχαν σεξουαλική επαφή, προσκλήθηκαν άλλοι δύο φίλοι του, οι οποίοι επίσης ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί της εναλλάξ, αλλά και όλοι μαζί. Οι άλλοι δύο νεαροί ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι δεν γνώριζαν την ηλικία της νεαρής και ότι δεν υπήρξε βιασμός. Ό,τι έγινε, όπως είπαν, ήταν με τη θέληση και τη συγκατάθεσή της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νεαρή παρουσίαζε κάποιας μορφής νοητική υστέρηση.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι γονείς της νεαρής επέστρεψαν σπίτι και βρήκαν τους δύο νεαρούς γυμνούς στο κρεβάτι της κόρης τους και την ίδια ημίγυμνη. Ο ένας κατάφερε να διαφύγει, όμως τον δεύτερο τον ακινητοποίησε ο πατέρας του θύματος. Ο τρίτος νεαρός που κατηγορήθηκε για την ίδια υπόθεση είχε αναχωρήσει από το δωμάτιο πολύ ενωρίτερα.

Με νοητικό επίπεδο αντίληψης η τότε 16χρονη

Στην απόφασή του το δικαστήριο επισήμανε πως μέσα από τα γεγονότα της υπόθεσης προκύπτει αβίαστα ότι όχι μόνο ο πρώτος κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε την παραπονούμενη για την ικανοποίηση των δικών του ορέξεων, αλλά ότι στη συνέχεια «πάσαρε» την παραπονούμενη στον φίλο του, τρίτο κατηγορούμενο, και στον ξάδελφό του, δεύτερο κατηγορούμενο, εκμεταλλευόμενος την επιρροή που ασκούσε σε αυτήν συνεπεία της σχέσης εξάρτησης που είχε δημιουργηθεί μεταξύ τους και με τον ίδιο να υπερισχύει.

Αναφέρεται ακόμη ότι ο πρώτος κατηγορούμενος κατά τον ουσιώδη χρόνο ήταν ηλικίας 25 ετών, η παραπονούμενη ηλικίας 15- 16 και με νοητικό επίπεδο αντίληψης -λόγω του ψυχισμού της- ηλικίας 12 ετών.

Οι ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν ξεκινούν από 2 μήνες μέχρι 8 για τον πρώτο κατηγορούμενο δίχως αναστολή. Ωστόσο, για τους άλλους δύο κατηγορούμενους το δικαστήριο επέβαλε ποινής φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top