ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΔΕΟΚ καλεί τους εργαζόμενους να να διεκδικήσουν με δυναμισμό και αποφασιστικότητα το μέλλον

Η ΔΕΟΚ καλεί τους εργαζόμενους να να διεκδικήσουν με δυναμισμό και αποφασιστικότητα το μέλλον

Το 2015 υπήρξε ακόμη μια χρονιά πόνου, κοινωνικής δυστυχίας κατάρρευσης και αμφισβήτησης ηθικών, κοινωνικών και ανθρώπινων αξιών με τους Κύπριους εργαζόμενους να υποδέχονται τη νέα χρονιά σε συνθήκες φτώχειας, ανεργίας και απαξίωσης κοινωνικών και πολιτικών θεσμών αναφέρει σε Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της η ΔΕΟΚ και καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν με δυναμισμό και αποφασιστικότητα το μέλλον που τους αξίζει, το μέλλον που δικαιούνται, ένα μέλλον που μόνο με αγώνες και θυσίες μπορεί να κερδηθεί.

Η οικονομία και οι σκληρές πολιτικές λιτότητας οδήγησαν στην αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, στη δραματική αύξησης της φτώχειας στην εκτόξευση της ανεργίας και στην κατάρρευση του συστήματος δημόσιας υγείας, σημειώνει στο μήνυμα της η ΔΕΟΚ και προσθέτει πως δυστυχώς οι υποσχέσεις του Υπουργού Οικονομικών και της Κυβέρνησης ότι θα έλθουν καλύτερες μέρες δεν επιβεβαιώνονται από την σκληρή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα.

«Το κράτος κοινωνικής πρόνοιας έχει αντικατασταθεί από τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα ψίχουλα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Οι αξιοπρεπείς μισθοί έχουν αντικατασταθεί από μισθούς φτώχειας και συνθήκες εργασίας που προσιδιάζουν περισσότερο σε δουλοπαροίκους παρά σε υπερήφανους και αξιοπρεπής εργαζομένους. Οι εκποιήσεις και οι εξώσεις έχουν πάρει τη θέση των στεγαστικών προγραμμάτων. Οι φορολογίες εξακολουθούν να αφαιμάσσουν φτωχές οικογένειες και ανέργους που δεν διαθέτουν ούτε τα στοιχειώδη για την καθημερινή διαβίωση τους. Χιλιάδες νέοι εγκαταλείπουν την Κύπρο ελπίζοντας σε μια ευκαιρία για απασχόληση και απαλλαγή από τον εφιάλτη της ανεργίας» αναφέρει.
Και σημειώνει πως κυρίαρχοι στόχοι για το συνδικαλιστικό κίνημα το 2016 είναι η αποκατάσταση των εργατικών δικαιωμάτων, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, η εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, η εγκατάλειψη της λιτότητας και η εφαρμογή αναπτυξιακής πολιτικής για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η εισαγωγή γενικού κατώτατου μισθού για όλα τα επαγγέλματα και όλους τους εργαζόμενους.

Η ΔΕΟΚ σημειώνει πως η Κυβέρνηση οφείλει μετά την σωτηρία των τραπεζών να σώσει νοικοκυριά και οικογένειες, οφείλει να αφουγκραστεί επιτέλους την κοινωνία και όχι μόνο της αγορές και το κερδοσκοπικό κεφάλαιο, υποδεικνύοντας ότι η Κύπρος χρειάζεται ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και αξιοπρεπής μισθούς και εργασία.

Εύχεται τέλος στους Κύπριους εργαζόμενους και σε όλο τον κυπριακό λαό το 2016, να είναι χρονιά ανάπτυξης, κοινωνικής προόδου και απελευθέρωσης της δοκιμαζόμενης πατρίδας μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



«Ανατολίτικο παζάρι»  στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Καθοριστική θεωρείται η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top