ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το περιουσιακό κλειδί για τη λύση του κυπριακού

Το περιουσιακό κλειδί για τη λύση του κυπριακού

Την πεποίθηση ότι το θέμα των εγγυήσεων δεν είναι δύσκολο να επιλυθεί, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κύριος Χριστοδουλίδης, επισήμανε ότι η εγγύηση θα προέλθει από τις ίδιες τις πρόνοιες και τους μηχανισμούς εφαρμογής της λύσης. Η μεγαλύτερη εγγύηση είπε, είναι η ιδιότητα μας ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημείωσε παράλληλα ότι το καλύτερο σενάριο είναι να μπορούν αποφασίσουν οι Κύπριοι για το μέλλον τους ως προς το θέμα της ασφάλειας. Χαρακτήρισε δύσκολη τη διαπραγμάτευση στο περιουσιακό, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα κεφάλαιο το οποίο αγγίζει πολλές άλλες πτυχές του Κυπριακού.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επισήμανε την ανάγκη η Άγκυρα να στηρίξει τον Μουσταφά Ακιντζί, για να καταστεί εφικτό να επιτευχθεί μία συμφωνία που θα επιτρέψει τη μετεξέλιξη σε ένα σύγχρονο κράτος το οποίο θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΚΕΛ: Η τύχη του κυπριακού θα κριθεί στο περιουσιακό

Η τύχη των συνομιλιών για επίλυση του κυπριακού θα κριθεί από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης στο περιουσιακό, τόνισε το Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Τουμάζος Τσιελεπής, υποδεικνύοντας ότι η διαδικασία βρίσκεται σε κομβικό σημείο.

Μιλώντας επίσης στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κύριος Τσιελεπής επισήμανε ότι υπάρχει μομέντουμ για επίλυση του Κυπριακού,  υπογραμμίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες θέλουν να επιτευχθεί συμφωνία.

Σημείωσε ότι και το καλώς νοούμενο συμφέρον της Τουρκίας επιβάλλει λύση του Κυπριακού, ωστόσο υποστήριξε πως η συγκυρία από μόνη της, δεν αρκεί.

Τόνισε ότι τα πάντα θα κριθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορούν να ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπάρχουν αυτή την χρονική στιγμή.

Αναφερόμενος στο θέμα της Ασφάλειας, ο Τουμάζος Τσιελεπής κάλεσε την Άγκυρα να αντιληφθεί ότι με εγγυήσεις όπως του 1960, οι ελληνοκύπριοι δεν πρόκειται να πουν ναι στη λύση.

ΕΔΕΚ: O Πρόεδρος να πει τι αποκόμισε από τα ανταλλάγματα

Η ΕΔΕΚ υποστηρίζει ότι η υπεραισιοδοξία που εκφράζεται από κύκλους στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Με δηλώσεις στο επίσης στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε ότι μέχρι στιγμής, η διασταυρούμενη διαπραγμάτευση γίνεται στα κεφάλαια, επί των οποίων η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει να αποδώσει οφέλη στην άλλη πλευρά.

Κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να πει τι όφελος αποκόμισε η ελληνοκυπριακή πλευρά ως αντάλλαγμα στα όσα έχει παραχωρήσει στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

riknews 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top