ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Κατέθεσα πρόταση για παγοιοποίηση των προσλήψεων στο δημόσιο – Είναι μίζερο να σκεφτόμαστε το παρελθόν»

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Κατέθεσα πρόταση για παγοιοποίηση των προσλήψεων στο δημόσιο – Είναι μίζερο να σκεφτόμαστε το παρελθόν»

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, προέβη σε δηλώσεις την Παρασκευή (05/02), αναφορικά με τις αναταράξεις και τα απεργειακά μέτρα στις δημόσιες συγκοινωνίες.

«Το κράτος έχει δημιουργήσει έναν προστατευτισμό για ορισμένους επαγγελματικούς κλάδους», δήλωσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι κάποιος μπορεί να ανοίξει ένα εστιατόριο και πολλά έχουν κλείσει, δεν υπάρχουν περιορισμοί, ούτε θέλεις, εάν τηρείς τους πολεοδομικούς όρους, να έχεις το προνόμιο της άδειας από το κράτος, όπως το έχει ο οδηγός ταξί και τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι σε αυτές τις εταιρείες δημόσιων μεταφορών το κράτος εκχώρησε το μοναδικό προνόμιο του μονοπώλιου και ο φορολογούμενος πληρώνει 60 με 70 εκατομμύρια το χρόνο από την τσέπη του για αυτό και «αφήνω τις οποιεσδήποτε απεργιακές κινητοποιήσεις στην κρίση των φορολογουμένων».

Θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα, όπως είπε, αναφέροντας πως πέρα από αυτούς που έχουν δουλειά και μπορεί να θεωρούν ότι δικαιολογημένα χρειάζονται και αύξηση από τα λεφτά που παίρνουν από τους φορολογούμενους ας αναλογιστούμε όλοι ότι υπάρχουν και δεκάδες χιλιάδες που δεν έχουν δουλειά και υπάρχουν και δεκάδες άλλες χιλιάδες που δουλεύουν με τα 500, 600 και 700 ευρώ.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «σε αυτό τον τόπο πρέπει να βάζουμε και προτεραιότητες», ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι «ακόμη δεν βγήκαμε από το μνημόνιο και τα τύμπανα των απαιτήσεων δεν έχουν τελειωμό».

«Απεύχομαι και ενόψει Βουλευτικών Εκλογών, το πολιτικό σύστημα να τρέχει ξωπίσω τα οποιαδήποτε δικαιολογημένα ή όχι αιτήματα για άγρα ψήφων να ξαναπάμε σε εποχές που οδήγησαν τη χώρα προ της οικονομικής καταστροφής», είπε ο κ. Νεοφύτου.

Πρόσθεσε ότι για θέματα προσλήψεων είναι δικαιολογημένη η οργή «και όλοι εσείς που τα βάζετε με το πολιτικό σύστημα αλλά φθάσαμε στο σημείο και δεν το κάνω με παράπονο, μαζί με τα ξερά πάνε και τα χλωρά και δεν θεωρώ πως είναι στα υπόψη σας ότι αυτός ο Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος έκανε πρόταση στη Βουλή για να παγοποιηθούν οι οποιεσδήποτε προσλήψεις στο δημόσιο μέχρι το τέλος του 2017».

«Σε ποια άλλη εποχή ηγέτης κυβερνώντος κόμματος θα μπορούσε να διανοηθείτε να έκανε παρόμοια κίνηση», διερωτήθηκε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «δεν μπορούμε να γίνουμε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν μπορούμε όλοι να συντηρούμαστε από το φορολογούμενο πολίτη μέσα από επιδοτήσεις και αιτήματα, πρέπει να δημιουργήσουμε τα υγιή θεμέλια της οικονομίας, να αναπτύξουμε και να στηρίξουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα, να μπορέσουμε να ανοίξουμε αξιοπρεπείς δουλειές με αξιοπρεπείς μισθούς στον ιδιωτικό τομέα».

Καταλήγοντας, είπε πως «είναι μίζερο το όραμα να σκεφτόμαστε το αμαρτωλό παρελθόν μας, που τα κόμματα δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να βολεύουν τους δικούς τους στην δημόσια υπηρεσία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top