ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΦΕΝ.ΑΞΙΚ στέκεται αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα που διεξάγουν οι εργαζόμενοι της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας

Η ΦΕΝ.ΑΞΙΚ στέκεται αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα που διεξάγουν οι εργαζόμενοι της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας

Η Γενική Συνέλευση της Φοιτητικής Ένωσης του Ανώτατου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (Φ.ΕΝ.ΑΞΙΚ) εξέδωσε ανακοίνωση τύπου την Παρασκευή (05/02) με τίτλο «Ψήφισμα Αλληλεγγύης στους Εργαζόμενους της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας».

Η Γενική Συνέλευση της Φοιτητικής Ένωσης του Ανώτατου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (Φ.ΕΝ.ΑΞΙΚ), η οποία συνέρχεται σήμερα, 5 Φεβρουαρίου, στέκεται αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα που διεξάγουν οι εργαζόμενοι της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας.Εμείς οι φοιτητές του ΑΞΙΚ, οι αυριανοί εργαζόμενοι στον τομέα της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας, ενώνουμε τη φωνή μας, στον αγώνα που ξεκινάτε, για να διασφαλίσετε τα δικαιώματα σας.

Στεκόμαστε στο πλευρό σας, στην απόφαση σας να προχωρήσετε στη λήψη απεργιακών μέτρων σε όσα ξενοδοχεία δεν επαναφέρουν τους μισθούς και τα ωφελήματα σας, καθώς και την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων όπως έπρεπε να πράξουν από την 1/1/2016.

Η επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα τόσο των φοιτητών όσο και των εργαζομένων από την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών της Κυβέρνησης – Τρόικα δεν έχει σταματημό. Ως φοιτητές έχουμε δεχτεί μια σειρά από τις αποκοπές των δικαιωμάτων μας, με αποκορύφωμα το κουτσούρεμα της φοιτητικής χορηγίας και του φοιτητικού πακέτου, με τον αποκλεισμό μεγάλου αριθμού συμφοιτητών μας. Επιθέσεις που δεχτήκατε και εσείς με τις αποκοπές μισθών και απώλεια εργασιακών δικαιωμάτων.

Η μόνη απάντηση, για να επαναφέρουμε τα κεκτημένα μας, είναι η οργανωμένη και κοινή πάλη των εργαζομένων και της νεολαίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top