ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Αντιδρούν οι κάτοικοι από την καύση σκουπιδιών στον παράνομο σκουπιδότοπο Μαραθούντας

ΠΑΦΟΣ: Αντιδρούν οι κάτοικοι από την καύση σκουπιδιών στον παράνομο σκουπιδότοπο Μαραθούντας

Ο σκυβαλότοπος της Μαραθούντας θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ιδίων αλλά και των παιδιών τους και ζητούν το άμεσο κλείσιμο του λένε οι κάτοικοι που γειτνιάζουν της περιοχής.

Σε δυναμικά μέτρα αναμένεται να προχωρήσει η Ομάδα Πρωτοβουλίας επηρεαζόμενων κατοίκων της περιοχής Μαραθούντας, των οποίων οι κατοικίες γειτνιάζουν με το σκυβαλότοπο της Μαραθούντας, όπως δημοσιεύει το ΚΥΠΕ. 

Τα σκουπίδια που καίγονται στον παράνομο σκουπιδότοπο Μαραθούντας δηλητηριάζουν τον αέρα που αναπνέουν με καρκινογόνες αναθυμιάσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας επηρεαζόμενων κατοίκων της περιοχής σημειώνει, επίσης, μέσω της ανακοίνωσης της, πως τα αυξημένα κρούσματα καρκίνου στην περιοχή δεν είναι καθόλου τυχαία αφού ο αέρας που αναπνέουν οι κάτοικοι εδώ και χρόνια μολύνεται από τον σκουπιδότοπο Μαραθούντας με διοξίνες.

Όπως αναφέρεται, το προηγούμενο καλοκαίρι ο "Χώρος Απόρριψης Αδρανών Υλικών" στη Μαραθούντα είχε κλείσει με πρωτοβουλία του Δήμου Γεροσκήπου και τα σκουπίδια καλύφτηκαν με χώμα.

Δυστυχώς, αναφέρεται, ο χώρος αυτός επαναλειτούργησε με προσωπική πρωτοβουλία του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι ο εν λόγω χώρος θα λειτουργούσε προσωρινά και μετά θα έκλεινε οριστικά.

Ωστόσο, οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι έχουν παρέλθει μήνες και ο σκυβαλότοπος λειτουργεί ακόμα δηλητηριάζοντας τα παιδιά τους.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας των επηρεαζόμενων κατοίκων επισημαίνει, επίσης, πως το τοξικό νέφος από τις φωτιές μολύνει την ατμόσφαιρα και η κατάσταση είναι αφόρητη.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα γίνει τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, στις 17:30 το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο Πάφου σε μια προσπάθεια διαμαρτυρίας για το έγκλημα που συντελείται σε βάρος της υγεία τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top