ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας - Σιζόπουλος: Συζήτησαν Κυπριακό και περιφερειακές συνεργασίες

Τσίπρας - Σιζόπουλος: Συζήτησαν Κυπριακό και περιφερειακές συνεργασίες

Κυπριακό, τριμερείς συνεργασίες και προσφυγική κρίση ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, στη συνάντηση, η οποία έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου και διήρκεσε περισσότερο από μια ώρα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ αντάλλαξαν απόψεις γύρω από θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως για τις τριμερείς συνεργασίες Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου και Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου και η δυνατότητα επέκτασης τους με το Λίβανο και την Ιταλία.

Συζητήθηκε, επίσης, η μεταναστευτική και προσφυγική ροή και η προσέγγιση της Ελλάδας σε αυτό το θέμα.

Σε σχέση με το Κυπριακό, συζητήθηκε κυρίως το θέμα της διεθνούς πτυχής του προβλήματος και πώς η ελληνική κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που της παρέχονται για προώθηση των σωστών θέσεων. Επίσης, ο κ. Σιζόπουλος ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για όσα τίθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και κυρίως για τα θέματα στα οποία υπήρξαν συγκλίσεις, όπως προκύπτει από την ενημέρωση που γίνεται στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ο κ. Σιζόπουλος αναφέρθηκε σε τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν από το ενδεχόμενο μιας κακής λύσης του Κυπριακού, αλλά και το ενδεχόμενο η Τουρκία, δια μέσου των αρμοδιοτήτων που θα παραχωρηθούν στο τουρκοκυπριακό συνιστών τμήμα, να ασκεί άμεσα ή έμμεσα παρεμβατικό και κηδεμονευτικό ρόλο στην Κύπρο.

Τέλος, τόσο ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ όσο και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συναντήσεις τους και την αλληλοενημέρωση τους για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Σιζόπουλος συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Ρήγα και τον Γενικό Γραμματέα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Γιάννη Μοίρα στα κεντρικά γραφεία των κομμάτων τους και αντάλλαξαν απόψεις γύρω από θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top