ΚΟΣΜΟΣ

«Θλίβει» τον Ερντογάν η στάση της Δύσης απέναντι στο κουρδικό κόμμα

«Θλίβει» τον Ερντογάν η στάση της Δύσης απέναντι στο κουρδικό κόμμα

Δεν έχει «καμιά αμφιβολία» για τον ρόλο του στην επίθεση στην Άγκυρα

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως τον θλίβει η άρνηση της Δύσης να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και πως θα μιλήσει αργότερα σήμερα τηλεφωνικά με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για το πώς τους βοήθησαν τα αμερικανικά όπλα.

«Πριν από μήνες στη συνάντησή μου μαζί του (με τον Ομπάμα) τού είπα πως οι ΗΠΑ προμηθεύουν όπλα. Έφθασαν τρία αεροπορικά φορτία, τα μισά κατέληξαν στα χέρια του Νταές (Ισλαμικό Κράτος) και τα μισά στα χέρια του PYD», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους. «Η επιμονή των Δυτικών (να μην χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση το PYD) μας θλίβει», πρόσθεσε.

Η τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ομπάμα είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 (ώρα Ελλάδας).

Ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης πως δεν έχει «καμιά αμφιβολία» ότι η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας ευθύνεται για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που στοίχισε τη ζωή σε 28 ανθρώπους το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Άγκυρας.

«Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία για το γεγονός ότι αυτοί που διέπραξαν αυτή την επίθεση είναι οι YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) και το PYD», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top