LIKE ONLINE

Προσοχή! Ιός κρυπτογραφεί τα αρχεία σας – Δεκάδες καταγγελίες

Προσοχή! Ιός κρυπτογραφεί τα αρχεία σας – Δεκάδες καταγγελίες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ειδικός για θέματα Διαδικτύου, Ντίνος Παστός, για το νέο ιό που κυκλοφορεί στο διαδικτύο και απειλεί χιλιάδες χρήστες.

Το κύριος Παστός έγραψε τη Δευτέρα, 22/2 στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

«Προσοχή!

Σήμερα με πήραν τηλέφωνο 8 άτομα να μου πουν ότι μολύνθηκαν από τον ιό Locky ο οποίος κρυπτογραφεί όλα τα αρχεία του θύματος και μετά απαιτεί 200 euro (με bitcoin) για την επιστροφή τους.

Ο ιός έρχεται από email σε μορφή Word Document (Docx) και για να ενεργοποιηθεί ο χρήστης πρέπει να πατήσει "Enable Macros".

Δεν υπάρχει τρόπος επαναφοράς των αρχείων που χάνονται εκτός εάν το θύμα πληρώσει... πράγμα που δεν πρέπει να κάνει. Η μόνη σωτηρία είναι η πρόληψη και τακτικά backup.»

 

Προσοχή!Σήμερα με πηραν τηλέφωνο 8 άτομα να μου πουν ότι μολύνθηκαν από τον ιό Locky ο οποίος κρυπτογραφεί όλα τα αρχε...

Δημοσιεύτηκε από Dino Pastos στις Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016


 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top