Υποχώρησε σημαντικά ο ELA - Μειώνεται σταδιακά η εξάρτηση της Τράπεζας Κύπρου

Υποχώρησε σημαντικά ο ELA - Μειώνεται σταδιακά η εξάρτηση της Τράπεζας Κύπρου

Παρουσίασε μείωση €300 εκατομμυρίων σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2015, η έκτακτη ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ELA), με την εξάρτηση της Τράπεζας Κύπρου να υποχωρεί στα €3,5 δισεκατομμύρια τον Ιανουάριο του 2016.

Η ΚΤΚ εξέδωσε τη Δευτέρα τις μηνιαίες συνοπτικές καταστάσεις για το Δεκέμβριο του 2015 και τον Ιανουάριο του 2016.

Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2015, ο ELA υποχώρησε κατά €3,9 δισ., ενώ σε σύγκριση με το υψηλότερο ιστορικά επίπεδο των €11,40 δισ., τον Απρίλιο του 2013, ο ELA υποχώρησε κατά €7,9 δισ.

Σημειώνεται ότι η μείωση της έκτακτης ρευστότητας μειώνει τα έσοδα της ΚΤΚ, με αποτέλεσμα να μειώνεται το μέρισμα που καταβάλλει η ΚΤΚ στην Κυβέρνηση.

Ο δανεισμός από τις πράξεις νομισματικής πολιτικής, αυξήθηκε κατά €4 εκατ τον Ιανουάριο του 2016 και ανήλθε στα €890 εκατ από €886 εκατ που ήταν τον Δεκέμβριο του 2015.

Το σύνολο του ενεργητικού της ΚΤΚ τον Ιανουάριο ανήλθε στα 12.021,463 εκατ σε σύγκριση με €12.012915 εκατ τον Δεκέμβριο του 2015.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Προβληματίζει η χαμηλή συσπείρωση ενόψει βουλευτικών εκλογών – Οι πληγές που δεν έχουν κλείσει και η πτωτική πορεία

ΔΗΣΥ: Προβληματίζει η χαμηλή συσπείρωση ενόψει βουλευτικών εκλογών – Οι πληγές που δεν έχουν κλείσει και η πτωτική πορεία

Η χαμηλή συσπείρωση και η αργή επούλωση των εσωκομματικών πληγών φαίνεται να αποτελούν το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Δημοκρατικό Συναγερμό ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2026. Η ηγεσία του κόμματος, παρότι επιχειρεί να εκπέμψει μήνυμα ενότητας και ανασύνταξης, δεν κρύβει την ανησυχία της για τις εσωτερικές τριβές που εξακολουθούν να υποβόσκουν μετά το ταραχώδες πολιτικό σκηνικό των Προεδρικών του 2023.

BEST OF TOTHEMAONLINE