ΥΓΕΙΑ

Παραλύουν τα νοσοκομεία: Σε επ' αόριστον απεργία οι νοσηλευτές

Παραλύουν τα νοσοκομεία: Σε επ' αόριστον απεργία οι νοσηλευτές

Σε επ' αόριστον απεργία κατέρχονται από σήμερα, (15/3) οι νοσηλευτές μέλη της ΠΑΣΥΝΟ, εξαιτίας της άρνησης και της απαξίωσης που επιδεικνύει η επίσημη πλευρά στην ικανοποίηση αιτημάτων τους', όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντεχνίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι νοσηλευτές μέλη της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ θα εργαστούν ως προσωπικό ασφαλείας, σε θαλάμους ή τμήματα στα οποία δεν συμπληρώνεται το προσωπικό ασφαλείας από μέλη  άλλης συντεχνίας ή ανέντακτους νοσηλευτές.
 
Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ Παναγιώτης Γεωργίου σε εγκύκλιό του προς τους νοσηλευτές τούς καλεί να δώσουν τη μάχη για καταξίωση και δικαίωση του Κλάδου.

«Καθημερινά δίνουμε τον δικό μας αγώνα για να παρέχουμε καλύτερη νοσηλευτική φροντίδα προς τους ασθενείς αλλά και για να σώσουμε ζωές των συνανθρώπων μας" αναφέρει.

Προσθέτει ότι από σήμερα 'ξεκινούμε τη δική μας μάχη για καταξίωση και δικαίωση του Κλάδου αλλά για ίση και δίκαιη  μεταχείριση των νοσηλευτών. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, ακόμη κι αν κάποιοι εθελοτυφλούν. Αρχίζει ένας μεγάλος αγώνας, ο δικός μας αγώνας, ο δικός σας αγώνας. Όλοι μαζί ενωμένοι, με ψηλά το ηθικό και σθένος αγωνιζόμαστε για τους νοσηλευτές της Κύπρου, για το μέλλον τους, για το επάγγελμά μας, για τον Κλάδο μας, για την επιστήμη την οποία επιλέξαμε να υπηρετήσουμε».

Ο κ. Γεωργίου καλεί όλους τους νοσηλευτές να παραμείνουν ενωμένοι μέχρι τη δικαίωση και καταλήγει 'ξέρω πως είναι δύσκολο για όλους μας αλλά τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς να δώσουμε τη μάχη». Στην απεργία συμμετέχουν και μέλη της ΠΑΣΥΔΥ. 

Σε ετοιμότητα το Υπουργείο Υγείας

Σε ανοικτή επιστολή προς τους νοσηλευτές, ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης τονίζει ότι το όραμα της κυβέρνησης στηρίζεται στη λογική της πλήρους μεταρρύθμισης των νοσηλευτηρίων, ώστε να μπορέσουν να εκσυγχρονιστούν και να λειτουργήσουν απερίσπαστα, μακριά από τις παθογένειες του δημοσίου.

"Ενώ βουλιάζει ο Τιτανικός", σημειώνει, "αντί να εστιάσουμε στη μετεπιβίβαση όλων σε ένα νέο ασφαλές σκάφος, κάποιοι επιβάτες ζητούν αναβάθμιση σε νέες καμπίνες".

Ο κ. Παμπορίδης τονίζει επίσης ότι την αναγνώριση που ζητούν οι νοσηλευτές μπορεί να τους την προσφέρει ο νέος οργανισμός που θα προκύψει με την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων.
"Αρκεί", σημειώνει, "όλες οι πλευρές να προσέλθουν στον διάλογο χωρίς εκβιασμούς και απειλές και να συζητήσουν για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, για τον τερματισμό κάθε λογής σπατάλης, την καταπολέμηση των εστιών διαφθοράς, αλλά και τον τρόπο διασύνδεσης των προσόντων και της παραγωγικότητας του καθενός, με τις απολαβές και την ανέλιξή του.

Προβλήματα αναμένεται να προκληθούν στα δημόσια νοσηλευτήρια από την επ' αόριστον απεργία των νοσηλευτών της ΠΑΣΥΝΟ.
Για αντιμετώπιση της κατάστασης, το Υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει σε στρατηγικό σχεδιασμό, που περιλαμβάνει αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Διαβεβαιώνει επίσης ότι τα νοσηλευτήρια που θα επηρεασθούν, θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.
Σε δηλώσεις στο κρατικό καλάνι  ο Υπουργός Υγείας Γιώργος, Παμπορίδης εξέφρασε αγωνία για την ημέρα και παρέπεμψε στο άρθρό του, με το οποίο καλεί όλες τις πλευρές να προσέλθουν στον διάλογο, χωρίς εκβιασμούς και απειλές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top