ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: «Χέρι» σε ΧΑΔΑ Πάφου και Λάρνακας ο καταζητούμενος της HELEKTOR – Τον βαραίνει και καταγγελία στο ΥΠΕΣ!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: «Χέρι» σε ΧΑΔΑ Πάφου και Λάρνακας ο καταζητούμενος της HELEKTOR – Τον βαραίνει και καταγγελία στο ΥΠΕΣ!

Το σκάνδαλο με το ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης φαίνεται να έχει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Κι αυτή η θέση που μόλις καταγράψαμε διόλου αβάσιμη είναι.

Του Φάνη Μακρίδη

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε το ThemaOnline ο ένας εκ των καταζητούμενων για την εν λόγω υπόθεση, είχε «χέρι» κανονικά και με τον νόμο και σε άλλα παρόμοιας φύσεως έργα, όπως είναι ο Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) Πάφου και οι ΧΑΔΑ Πάνω Λευκάρων, Μαρωνίου, Μαρί, Κοφίνου ,Κόρνου, Αλαμινού, Αβδελλερού, Κελλιών και Βορόκλινης.

Καταγγελία στον ΥΠΕΣ για ΧΑΔΑ Πάφου και Λάρνακας
Γι΄ αυτά τα έργα μάλιστα για τα οποία υπεγράφησαν συμβόλαια της τάξεως των  12 εκατομμυρίων ευρώ υπάρχει επίσημη καταγγελία στο Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα στον Σωκράτη Χάσικο από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2015. Όπως μάλιστα είχε αποκαλύψει το ThemaOnline στις 2 Οκτωβρίου, ο υπουργός έχει και στοιχεία στα χέρια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παίρνει το… όπλο του ο Χάσικος για σκάνδαλο με τα ΧΑΔΑ- Έθαβαν τα σκουπίδια κι έβαζαν ογκόλιθους!

Φέρεται ως ο άνθρωπος της μίζας

Ο λόγος, στην προκειμένη περίπτωση, για τον Ιμάντ Μπακλέ που είναι ένας εκ των καταζητούμενων για την υπόθεση με το ΧΥΤΑ Πάφου και το ΧΥΤΥ Κόσιης. Ως γνωστόν πρόκειται για τον υπεύθυνο μηχανικό της εταιρείας HELEKTOR, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα του προσάπτονται είχε καθοριστικό ρόλο στη… διαδρομή των μιζών. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ήταν ο άνθρωπος που φερόταν να έδινε στην τριμελή επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών μίζες. Τουλάχιστον, βάσει των όσων αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, συνολικά ο Κοκότσης είχε δώσει στον Μπακλέ 157,000 ευρώ, που προορίζονταν για την τριμελή επιτροπή.

Διευθυντής στην TECHNOVA
Πώς όμως συνδέεται με τους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων ο Μπακλέ; Τα συμβόλαια για τους ΧΑΔΑ Πάφου και Λάρνακας που αναφέραμε πιο πάνω, τα κέρδισε η κοινοπραξία NEOPHYTOU-TECHNOVA-ΕΡΓΑΣΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. Ο Μπακλέ, λοιπόν, συμμετείχε σ΄ αυτήν την κοινοπραξία μέσω της TECHNOVA, της οποίας είναι διευθυντής.

Πέραν των 12 εκατομμυρίων
Περνάμε τώρα και στο «επιλήψιμο» της υπόθεσης. Βάσει καταγγελιών που έγιναν στον νυν υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, οι εταιρείες δεν ακολουθούσαν τις διαδικασίες που έπρεπε για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, με αποτέλεσμα να αισχροκερδούν σε βάρος του φορολογούμενου. Και δεν μιλάμε για ευκαταφρόνητα ποσά. Η κοινοπραξία στην οποία συμμετείχε ο Μπακλέ πήρε συνολικά 6.222.000,00 για την αποκατάσταση των χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων στην επαρχία Πάφου (στις 21/6/2013 οριστικοποιήθηκε η συμφωνία) και ακόμη 5.982.510,00 ευρώ για τα χωριά Πάνω Λεύκαρα, Μαρώνι, Μαρί, Κοφίνου ,Κόρνο, Αλαμινό, Αβδελλερό, Κελλιά και Βορόκλινη (στις 29/09/2014 οι υπογραφές).

Οι καταγγελίες για ΧΑΔΑ – Περδίκης και Τζιοβάννης
Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στον υπουργό και την οποία απεκάλυψε το ThemaOnline στις 2 Οκτωβρίου του 2015, δεν απομακρύνονταν όλα τα σκουπίδια από τους χώρους, με αποτέλεσμα το έδαφος να παραμένει μολυσμένο, ενώ τα απορρίμματα που απέμεναν στον χώρο καλύπτονταν με ογκόλιθους. Στον Σωκράτη Χάσικο, είχαν δοθεί και σχετικά έγγραφα. 
Εδώ να σημειωθεί ότι οι βουλευτές Γιώργος Περδίκης και Χριστάκης Τζιοβάνης, είχαν κάνει αναφορές  τον Ιούνιο του 2015 περί διαπλοκής δημοσίων υπαλλήλων στους ΧΑΔΑ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top