ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mε κάθε λαμπρότητα η Κύπρος γιόρτασε την 25η Μαρτίου – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Mε κάθε λαμπρότητα η Κύπρος γιόρτασε την 25η Μαρτίου – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με εθνική παλιγγενεσία γιορτάστηκε σε όλες τις πόλεις της Ελεύθερης Κύπρου η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Επίκεντρο των εορτασμών η Λευκωσία.

Με δοξολογίες, παρελάσεις και εκδηλώσεις πολιτεία και λαός γιόρτασαν την 25η Μαρτίου. Επίκεντρο των εορτασμών η Λευκωσία. Στις 10:00 το πρωί τελέστηκε Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένη, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρέσβης της Ελλάδας Ηλία Φωτόπουλο, της στρατιωτικής ηγεσίας, της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, η οποία επισκέπτεται στην Κύπρο, εκπροσώπων κομμάτων και άλλων επισήμων.

Πρόεδρος: Ελπίζω πως όλοι είμαστε συμπαραταγμένοι στην προσπάθεια για λύση του Κυπριακού

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «αυτό που υπαγορεύει σε μας η Ιστορία είναι να διδαχθούμε μέσα από τις επιτυχίες που ήταν αποτέλεσμα της ενότητας, αλλά και ταυτόχρονα να μάθουμε μέσα από τις αποτυχίες, όταν αυτό ήταν το αποτέλεσμα της διχόνοιας.» «Θέλω να ελπίζω πως η προσπάθεια που καταβάλλουμε θα βρει όλους συμπαραταγμένους στην ίδια προσπάθεια, με την ελπίδα το συντομότερο να επιτύχουμε μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση στο μεγάλο θέμα που ταλανίζει την Κύπρο», τόνισε. «Οφείλουμε», πρόσθεσε, «να είμαστε ευγνώμονες ευχαριστίες για την παρακαταθήκη που άφησαν οι Έλληνες αγωνιστές με την επανάσταση του ’21».

Των δοξολογιών σε όλες τις πόλεις, ακολούθησαν  παρελάσεις με την συμμετοχή σωματείων, μαθητών κολεγίων, λυκείων και γυμνασίων, παλαιών πολεμιστών, προσκόπων, της Πολιτικής Άμυνας καθώς και τμήμάτων της Εθνικής Φρουράς .Υπερήφανοι γονείς καμάρωσαν τα παιδιά τους. 

Λευκωσία

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, παρακολουθεί την παρέλαση, το χαιρετισμό της οποίας δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πάφος 

Το χαιρετισμό της παρέλασης δέχτηκε εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Ιωνάς Νικολάου  από ειδική εξέδρα επί της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή.  

Λεμεσός

Στη Λεμεσό η παρέλαση έγινε στη λωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Νίκου Κουγιάλη. 

Λάρνακα 

Στη Λάρνακα οι εορτασμοί έγιναν υπό την σκιά της σύλληψης του Δημάρχου της πόλης, Ανδρέα Λουρουτζιάτη. Παρελάσεις έγιναν επίσης στα Λεύκαρα, την Αθηένου και τα Λιβάδεια. 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Eurovision 2024: Η θέση της Κύπρου και της Ελλάδας στα προγνωστικά του televoting



LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, γίνεται η λεγόμενη Πρώτη Ανάσταση, δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top