ΕΛΛΑΔΑ

Υπόδειγμα υπευθυνότητας και αλληλεγγύης: Δημιουργεί ακόμη 30000 θέσεις φιλοξενίας η Ελλάδα!

Υπόδειγμα υπευθυνότητας και αλληλεγγύης: Δημιουργεί ακόμη 30000 θέσεις φιλοξενίας η Ελλάδα!

Στη δημιουργία επιπλέον 30.000 θέσεων φιλοξενίας εντός 20ημέρου προχωρά η κυβέρνηση για να καλύψει τις ανάγκες που έχουν προκύψει μετά τον εγκλωβισμό περίπου 50.000 ανθρώπων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το «Έθνος» οι 2.000 εξ αυτών αναμένεται να δημιουργηθούν άμεσα, στις υφιστάμενες δομές, ενώ από Δευτέρα, οι διαδικασίες κατασκευής θα πραγματοποιούνται με εξαιρετικά εντατικούς ρυθμούς.

Τα περισσότερα σημεία που θα δημιουργηθούν οι νέες θέσεις έχουν ήδη εντοπιστεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργο Κυρίτση, που πάντως δεν προχώρησε σε διευκρινίσεις, παραπέμποντας στις σχετικές ανακοινώσεις έπειτα από συνεννόηση με τις τοπικές αρχές.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αποσυμφόρηση της Ειδομένης, όπου εκτιμάται ότι βρίσκονται πάνω από 12.000 άτομα. «Για τον λόγο αυτό, εντείνεται άμεσα η προσπάθεια ενημέρωσης των ανθρώπων ότι τα σύνορα είναι κλειστά και είναι απολύτως αδιέξοδη η παραμονή τους εκεί», σημείωσε ο κ. Κυρίτσης, προσθέτοντας ότι θα ενημερωθούν και για τη διάθεση μεταφορικών μέσων, προκειμένου να μετακινηθούν σε διαθέσιμες θέσεις που βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας.

«Πιστεύουμε ότι μέσα στο επόμενο διήμερο θα έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε ανθρώπους που θα εκδηλώσουν τη διάθεση σε υφιστάμενους χώρους», πρόσθεσε. Την επόμενη εβδομάδα, η προσπάθεια θα μεταφερθεί και στον Πειραιά, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι «όλες οι μη τυπικές δομές να παύσουν να υφίστανται», πρόσθεσε.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο για την Προσφυγική και Μεταναστευτική Πολιτική, που συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά από τη σύστασή του, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η ελληνική πλευρά, για την υλοποίηση της πρόσφατης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας στις Βρυξέλλες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top