ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκατοντάδες τόνοι εκτεθειμένα ελαστικά δημιουργούν κίνδυνο για κοινότητες

Εκατοντάδες τόνοι εκτεθειμένα ελαστικά δημιουργούν κίνδυνο για κοινότητες

Εκατοντάδες τόνοι ελαστικά είναι εκτεθειμένα σε ενδεχόμενο κίνδυνο φωτιάς και μαζί με τα ελαστικά εκτεθειμένες σε κίνδυνο είναι οι κοινότητες Ιδαλίου – Ποταμιάς και μέρος της ευρύτερης επαρχίας της Λευκωσίας, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος Αδάμος Αδάμου.

Ο κ. Αδάμου, μετά την ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για τις διαδικασίες και τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που λαμβάνονται στο χώρο αποθήκευσης ελαστικών στη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου (Λατομεία Λατούρου), κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε διαχείριση ή και απομάκρυνση των ελαστικών από το χώρο άμεσα και να μην αναμένουν την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας με τη μία εκ των τριών εταιρειών που ανέλαβαν τη διαχείριση των ελαστικών.

Σε δήλωση που ακολούθησε τη συνεδρία, ο κ. Αδάμου είπε ότι κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή αποδείχθηκε πόσο επιπόλαια αντιμετωπίζεται το θέμα, και το γεγονός ότι ο Κύπριος αγοραστής ελαστικών πληρώνει κατά την αγορά το κόστος της διαχείρισης.

Δήλωσε περαιτέρω ότι λόγω της οικονομικής διελκυστίνδας που προέκυψε με τη μία εταιρεία - και η οποία βρίσκεται ενώπιον του Δικαστηρίου - εκατοντάδες τόνοι ελαστικά είναι εκτεθειμένα σε ενδεχόμενο κίνδυνο φωτιάς και μαζί με τα ελαστικά εκτεθειμένες σε κίνδυνο είναι οι κοινότητες Ιδαλίου – Ποταμιάς και μέρος της ευρύτερης επαρχίας της Λευκωσίας.

Σημείωσε ότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος διαπίστωσε επίσης το παράδοξο ότι ενώ ο εν διαμάχη, επιχειρηματίας δηλώνει ότι είναι αδύνατο να μετακινήσει εντός τριών μηνών τα ελαστικά από το χώρο, το Τσιμεντοποιείο Βασιλικού παρουσιάζεται έτοιμο να παραλάβει, κομμένα, όλα τα ελαστικά εντός 4 με 5 εβδομάδων.

Καταλήγοντας, ο κ. Αδάμου είπε πως είναι ανάγκη το κράτος να αναλάβει τη μετακίνηση και φύλαξη των ελαστικών σε άλλο χώρο, να αναλάβει δράση, και να μην αναμένει την απόφαση του Δικαστηρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top