ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας: Ο Πρόεδρος ζει στον κόσμο των ψευδαισθήσεων στο Κυπριακό

Λιλλήκας: Ο Πρόεδρος ζει στον κόσμο των ψευδαισθήσεων στο Κυπριακό

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φαίνεται ότι συνεχίζει να ζει στον κόσμο των ψευδαισθήσεων και να πολιτεύεται στο Κυπριακό με αυταπάτες, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, σχολιάζοντας την εκτίμηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η κρίση στα κατεχόμενα δεν επηρέασε τις συνομιλίες.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης αντιπροσωπείας του κόμματος σε κυβερνητικές υπηρεσίες, ο κ.Λιλλήκας είπε ακόμη ότι ο Πρόεδρος "συνεχίζει να πιστεύει ότι η τ/κ ηγεσία αποφασίζει για το εθνικό μας ζήτημα και δεν έχει αντιληφθεί μετά από τόσα χρόνια αλλά και μετά από 3 χρόνια δικής του Προεδρίας ότι είναι ο κ. Ερντογάν αυτός που αποφασίζει και όχι ο κ. Ακιντζί".
 
Ο κ.Λιλλήκας κάλεσε εξάλλου τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ενημερώσει τον Κυπριακό λαό, "αφού έχει καταργήσει το Εθνικό Συμβούλιο και τις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών", ποιά είναι η πρόοδος που ο ίδιος αναφέρει ότι υπάρχει μετά και τη χθεσινή συνάντηση του με τον Τ/κ ηγέτη.
 
Εξέφρασε παράλληλα ανησυχία για το ότι το Κυπριακό, όπως είπε, "έχει μπει σε μια διαδικασία όπου, είτε θα καταλήξει σε μια λύση τουρκικών προδιαγραφών λόγω των δικών μας μονομερών υποχωρήσεων, είτε θα καταλήξει σε αδιέξοδο με ακριβό τίμημα, αφού με την δική μας πολιτική η Τουρκία έχει ήδη εξαιρεθεί από τις δικές τις ευθύνες".
 
Πρόσθεσε δε ότι, "το αδιέξοδο θα χρεωθεί στις δύο κοινότητες με κίνδυνο να καταγραφεί το Κυπριακό ως ένα μη επιλύσιμο πρόβλημα από τη διεθνή κοινότητα, είτε να καταγραφεί ως ένα πρόβλημα δικοινοτικής διαφοράς και να αναζητηθεί νέο μοντέλο λύσης του Κυπριακού, με ανοιχτή της προοπτική του Κοσόβου ή του μοντέλου της Ταιβάν, λόγω αναβάθμισης του ψευδοκράτους, που γίνεται με τη συνδρομή της ίδιας της Κυβέρνησης".
 
Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών σχολίασε εξάλλου την επίσκεψη της Αμερικανίδας Υφυπουργού για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Βικτόριας Νούλαντ,, εκφράζοντας την ελπίδα ότι "αυτήν την φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  θα έχει περισσότερες αντιστάσεις" και "δεν θα πειστεί για να νέες υποχωρήσεις στις δικές μας προτάσεις, προκειμένου να υπάρξει πρόοδος".
 
Σε ό,τι αφορά στο θέμα με τα σκάνδαλα και τις μίζες, ο Γιώργος Λιλλήκας κάλεσε όλους να στηρίξουν τις ανεξάρτητες αρχές, και ταυτόχρονα να αφεθεί η δικαιοσύνη απερίσπαστα και απρόσκοπτα να κάνει το έργο της  και όχι να γίνεται δημόσια δίκη ή υπεράσπιση από κάποια κόμματα.
 
Είναι καλό, συνέχισε, να αποκαλύπτονται σκάνδαλα που έγιναν στο παρελθόν, αλλά είναι επίσης καλό και απαίτηση των πολιτών να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται, όποιοι και εάν είναι, όπου και ένα ανήκουν.
 
Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, θα πρέπει να γίνει μία ιεράρχηση των σκανδάλων, αφού όπως ανέφερε "πολλές φορές ασχολούμαστε με σκάνδαλα μερικών χιλιάδων ευρώ, ως οφείλουμε σαν πολιτεία, αλλά αφήνουμε πίσω σκάνδαλα, όπως του Χρηματιστηρίου που λεηλατήθηκαν δισεκατομμύρια  από τις κυπριακές οικογένειες, και με τα οποία με τα οποία δεν ασχολείται κανένας σήμερα".
 
Ο κ.Λιλλήκας αναφέρθηκε τέλος σε μια "περίεργη κάλπικη ευαισθησία" από κάποιες κομματικές ηγεσίες, λέγοντας ότι οι ηγεσίες αυτές, "προκειμένου γι ακόμα μία φορά να ξεγελάσουν τους Κύπριους πολίτες -  ενώ ψήφισαν τις νομοθεσίες για το κούρεμα των καταθέσεων, για τα ταμεία πρόνοιας , για τις αποκρατικοποιήσεις -  κατέρχονται με όψιμο ενδιαφέρον και καταθέτουν προτάσεις για την αποκατάσταση της αδικίας την όποια οι ίδιοι δημιούργησαν και συντήρησαν με την ψήφο τους".
 
"Καλούμε, τους πολίτες να έχουν κριτική σκέψη και να θυμηθούν ποιοι ψήφισαν αυτούς τους νόμους και να διερωτηθούν εάν πράγματι αυτές οι κομματικές ηγεσίες έχουν ειλικρινή ευαισθησία για την αδικία που έχει δημιουργηθεί" κατέληξε στις δηλώσεις του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top