ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο παράνομο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Κερύνεια

Νέο παράνομο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Κερύνεια

Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στην κατεχόμενη Κερύνεια θα δημιουργήσει παράνομοα η εταιρεία «DKS Turizm ve Otelcilik» που αποτελεί σύμπραξη της τ/κ εταιρείας «Baştaş İnşaat» και της τουρκικής εταιρείας «CT Turizm».

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα "Κίπρις", η εταιρεία έχει αγοράσει ημιτελή ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή του αμφιθεάτρου στο κέντρο της Κερύνειας, με σκοπό την ολοκλήρωση του έργου, που θα είναι εγκαταστάσεις 5 αστέρων.

Ο διευθυντής και μέτοχος της «DKS Turizm ve Otelcilik», Αχμέτ Μπαστάς ανέφερε ότι στο σημείο όπου εδώ και χρόνια βρίσκεται εγκαταλελειμμένη ξενοδοχειακή οικοδομή στην Κερύνεια, θα ανεγείρουν ένα νέο κεντρικό ξενοδοχείο 5 αστέρων μετά από "έγκριση" που εξασφαλίστηκε από την «πολεοδομία».

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «DKS Turizm ve Otelcilik», Οζντέμ Όζμπιλουν ανέφερε ότι με τη λειτουργία του νέου ξενοδοχείου θα εργοδοτηθούν 500-700 άτομα, ενώ το κόστος ανέγερσης θα ανέλθει στα 40 περίπου εκ. δολάρια. Ο θεμέλιος λίθος θα τεθεί τον ερχόμενο Αύγουστο και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός 18 μηνών. Με σκοπό να προσελκύσουν τουρίστες στην περιοχή το «δημαρχείο» Κερύνειας είναι έτοιμο να προχωρήσει στην ανάπλαση της περιοχής γύρω από το Κάστρο Κερύνειας. Όσον αφορά την ονομασία του ξενοδοχείου, ο Όζμπιλουν ανέφερε ότι αυτό θα ανακοινωθεί μετά από διαγωνισμό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πλευρά του ξενοδοχείου που βλέπει προς το Κάστρο της Κερύνειας, θα αποτελείται από 2-3 ορόφους ενώ το υπόλοιπο ξενοδοχείο θα φθάνει μέχρι και τους 10 ορόφους. Στο ισόγειο του ξενοδοχείου, προς την πλευρά του αμφιθεάτρου, θα υπάρχουν εστιατόρια, καταστήματα, καφέ, μπυραρίες και γυμναστήρια ανοικτά για το κοινό. Το ξενοδοχείο το οποίο παράνομα ανεγείρεται σε έκταση 19,963 τ.μ., θα αποτελείται από 254 δωμάτια, εκ των οποίων 230 κανονικά δωμάτια, 19 σουίτες και 5 δωμάτια με υπηρεσίες για άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ θα διαθέτει 508 κλίνες.

Θα υπάρχει υπόγειος χώρος στάθμευσης δύο επιπέδων χωρητικότητας 194 οχημάτων, ανοικτή και κλειστή πισίνα, καζίνο, καθώς και αίθουσα διαλέξεων και συνεδριάσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top