ΠΑΡΑ-THEMA

Πώς ο Γλαύκος Κληρίδης εξόντωσε τις φατρίες...

Πώς ο Γλαύκος Κληρίδης εξόντωσε τις φατρίες...

«Πριν από αρκετά χρόνια, επί προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη, η διαμάχη μεταξύ των αφεντικών της νύχτας είχε φτάσει στο απροχώρητο…».

Βρεθήκαμε μπροστά σε ένα αλλόκοτο δημοσίευμα του zougla.gr, με ημερομηνία 3 Ιουλίου 2012, που προσπαθεί να επεξηγήσει πώς ο Γλαύκος Κληρίδης εξόντωσε το οργανωμένο έγκλημα στην Κύπρο.

Στην ανάρτηση προσπαθεί να εξηγηθεί ο τρόπος που έδρασε ο τότε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, αλλά και το πώς η «εισαγωγή» ξένων κακοποιών αύξησε το έγκλημα στην Κύπρο. Ωστόσο, τα όσα φαίνεται να γράφονται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, δεν αιτιολογούνται με στοιχεία αλλά ούτε με μαρτυρίες, καταθέσεις ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Παρουσιάζουμε αυτούσιο το δημοσίευμα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει υπογραφή συντάκτη, ούτε η πηγή της πληροφόρησης του:

«Ο τότε πρόεδρος της Κύπρου και βετεράνος ως προς τη διαχείριση θεμάτων εσωτερικής ασφαλείας, αφού για πολλά χρόνια είχε «μάθει τη δουλειά» στο πλευρό του προέδρου Μακαρίου, άφησε να εξελιχθεί το αιματοκύλισμα μεταξύ των δύο κραταιών οικογενειών. Τους Αεροπόρους και τους Φανιέρηδες.

Πώς ο Κληρίδης ξεκλήρισε τη Μαφία

Η λέξη «νυχτοβάτης» είναι ένας κυπριακός νεολογισμός, ένας όρος που δημιουργήθηκε πολλά χρόνια πριν από τον εθνάρχη Μακάριο για να περιγράψει όσους οργάνωσαν και εκτέλεσαν μια από τις πρώτες –τότε- απόπειρες δολοφονίας του, λειτουργώντας πάντα στο σκοτάδι…

Έκτοτε, ο όρος χρησιμοποιείται σχεδόν καθημερινά και το «σχεδόν» δεν είναι υπερβολή. Μπορεί να υπάρξει μέρα που να μην υπάρχει εξέλιξη όσον αφορά το Κυπριακό, αλλά πιο σπάνιες είναι οι μέρες ή καλύτερα οι νύχτες που θα κυλήσουν χωρίς κάποια βομβιστική ενέργεια/επίθεση. Το πιο συνηθισμένο δείγμα, η τοποθέτηση μιας απλής αλλά ισχυρής αυτοσχέδιας βόμβας κατά του ισχυρότερου συμβόλου ευημερίας των Κυπρίων, το αυτοκίνητο.

Το μεγαλύτερο μέρος της εγκληματικής δραστηριότητας στην Κύπρο, ειδικά στον ελληνοκυπριακό τομέα, είναι πλήρως γνωστό στην αστυνομία. Στη Μεγαλόνησο υπήρξαν πολλές πρόσφατες περιπτώσεις-«χτυπήματα». Το κοινό στοιχείο αν εξετάσει προσεκτικά κάποιος τις κινήσεις της αστυνομίας θα παρατηρήσει ότι η κυπριακή αστυνομία ανακάλυπτε τα στοιχεία ή τα κίνητρα των δραστών προτού ξεκινήσει η προανάκριση και η επεξεργασία των όποιων στοιχείων από το χώρο του εγκλήματος.

Η ικανότητα αυτή της αστυνομίας αξιοποιήθηκε στο έπακρο από τον Γλαύκο Κληρίδη. Στη δεκαετία του 90’ κατά την οποία το οργανωμένο έγκλημα «ανθούσε» απλώς έβαλε τις δυο κύριες φαμίλιες (οικογένεια Αεροπόρου και Φανιέρη) να αλληλοεξοντωθούν.

Οι τίτλοι των εφημερίδων σε δημοσιεύματά τους ανέφεραν: «Αποκεφάλισαν την οικογένεια Αεροπόρου», «Απειλείται μακελειό», «Άγριο φονικό καταμεσήμερα». Μάλιστα τόνιζαν ότι οι τρεις δολοφόνοι γάζωσαν σε «στυλ μαφίας» τον Χαμπή Αεροπόρο, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έκλεισε ο κύκλος αίματος και ότι προεκτείνεται σε πολλά μέτωπα.

Η ιστορία είναι γνωστή σ΄ όλες τις λεπτομέρειές της στην Κύπρο.

Το κύριο πρόβλημα του Κληρίδη ήταν να τιθασεύσει την αστυνομία και να μην υπάρξουν διαρροές για το σχέδιό του. Με την πρώτη ευκαιρία, η αστυνομία διέρρευσε στους άμεσα ενδιαφερόμενους ότι δράστες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον τους ήταν η αντίπαλη φατρία. Ακολούθησε αντεκδίκηση και κόντρα αντεκδίκηση. Η αστυνομία άφησε το ξεκαθάρισμα να εξελιχτεί και να συλλάβει στο τέλος τους ελάχιστους επιζώντες. Από την οικογένεια Αεροπόρου έχει απομείνει η μητέρα και ένας γιος ούτε 15 χρονών.

Η νέα γενιά της cosa nostra

Από τότε που οι Ρώσοι «πάτησαν το πόδι τους» στο νησί τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Όταν μάλιστα άρχισαν οι μαζικές αφίξεις μεταναστών από τον Καύκασο με «ελληνικά» διαβατήρια, το οργανωμένο έγκλημα άρχισε να προσλαμβάνει απειλητικές πια διαστάσεις. Αυτή τη φορά οι εγκληματικές φατρίες ήταν λίγο περισσότερες και υπολογίζονται μεταξύ τριών και τεσσάρων οικογενειών. Ο παράνομος τζόγος, το ηλεκτρονικό στοίχημα, η διακίνηση προσώπων, το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών μπήκαν στην ημερήσια διάταξη…

Το βασικότερο όμως κύκλωμα ήταν αυτό της παράνομης διακίνησης γυναικών, από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, όπου Ρώσοι, μαστροποί, Καυκάσιοι προστάτες και ντόπιοι παράνομοι συγκρότησαν τα πλοκάμια του κυπριακού οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χαμηλά και μεσαία στελέχη της Αστυνομίας της Κύπρου εμπλέκονται σε αυτό το αλισβερίσι της πορνείας. Κατά τη νομοθεσία, στην Κύπρο δεν υπάρχει…πορνεία. Μόνο επιχειρήσεις που «φιλοξενούν» την… πολιτισμική δραστηριότητα καλλιτέχνιδων, ειδικά του χορού. Οι εισαγωγές… ξένων χορευτριών γίνονται με αίτηση προς την αστυνομία, στην οποία συνήθως δηλώνεται ότι η παρουσία της συγκεκριμένης ή των συγκεκριμένων καλλιτέχνιδων θα αναβαθμίσει την πολιτιστική δραστηριότητα κτλ...

Τίποτε δε μένει κρυφό σε ένα νησί με μικρό πληθυσμό και ελάχιστη έκταση. Όλοι γνωρίζουν, όλοι ξέρουν, όλοι πληροφορούνται το τι κάνει ο… γείτονας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top