ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: «Ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός μας επιτρέπει να δώσουμε κάτι πίσω»

ΥΠΟΙΚ: «Ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός μας επιτρέπει να δώσουμε κάτι πίσω»

Το γεγονός ότι δεν έχουμε πλέον ελλείμματα και λειτουργούμε βασικά με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό μας επιτρέπει με ασφάλεια να αποδίδουμε κάτι πίσω στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος από αυτή την κρίση που περάσαμε, δήλωσε απόψε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος απαντούσε σε ερωτήσεις στο πλαίσιο εκδήλωσης για το Brexit, που διοργάνωσαν ο ΟΠΕΚ και το ΚΕΒΕ, διαβεβαίωσε την ίδια ώρα ότι οι στόχοι της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης δεν έχουν αλλάξει.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα σε επικείμενες προσλήψεις που θα γίνουν στο δημόσιο είπε ότι θα προσληφθούν οι πρώτοι αστυνομικοί από το 2010 και οι πρώτοι 70 δημόσιοι υπάλληλοι ενώ έχουν αποχωρήσει χιλιάδες. «Έχουμε σήμερα πέραν των 5.000 ολιγότερων δημοσίων υπαλλήλων» πρόσθεσε.

«Η πολιτική η περιοριστική σε σχέση με τις προσλήψεις συνεχίζεται», είπε ο Υπουργός, προσθέτοντας όμως ότι «κάπου πρέπει να ξεκινήσεις να αναπληρώνεις ένα μικρό μέρος αυτών που συνεχώς και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό αποχωρούν».

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι «στους δημοσιονομικούς υπολογισμούς που έχουμε καθορίσει την επόμενη τριετία, οι οποίοι διατηρούν τον προϋπολογισμό μας κοντά στο ισοζύγιο, υπάρχει περιθώριο και για περαιτέρω προσλήψεις».

Σε ερώτηση αν θα έπρεπε να ξοδεύονται περισσότερα χρήματα για την υγεία, ανέφερε ότι είναι δημόσια δαπάνη η υγεία.

«Αν αυτό που εισηγείστε για παράδειγμα είναι να μειωθούν οι δαπάνες για την αστυνόμευση και να αυξηθούν οι δαπάνες για την υγεία, αυτό είναι μια βάσιμη εισήγηση», σημείωσε.

Έδωσε το παράδειγμα της πρόσφατης πυρκαγιά όπου όλοι, όπως είπε, θυμήθηκαν να εξεταστεί το ενδεχόμενο αν μειώθηκαν οι δαπάνες για την πυρόσβεση. Αν είχαμε κάποιο επεισόδιο που σχετίζεται με την ασφάλεια, όλοι θα ζητούσαν εξηγήσεις `γιατί δεν προσλάβατε και λίγους αστυνομικούς`, είπε.
Συνεπώς, συνέχισε ο Υπουργός «στα όρια μας πρέπει να γίνεται μια επιλογή ώστε να διατίθενται κονδύλια και για την υγεία και για την παιδεία και για την ασφάλεια».

Σε ερώτηση για τον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «το γεγονός ότι δεν έχουμε πλέον ελλείμματα και λειτουργούμε βασικά με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό μας επιτρέπει με ασφάλεια να αποδίδουμε κάτι πίσω στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος από αυτή την κρίση που περάσαμε».
Σε ερώτηση για τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια υπηρεσία επισήμανε ότι «πρέπει να πω ότι και εγώ τις περιμένω». «Είναι εδώ και ένα χρόνο κάποιες ενώπιον της Βουλής ελπίζω ότι θα τις δούμε να γίνονται», πρόσθεσε.



ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top