ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Νεοφύτου: «Ο Συναγερμός παραμένει Κληριδικός»

Α. Νεοφύτου: «Ο Συναγερμός παραμένει Κληριδικός»

Ο ΔΗΣΥ ιδρύθηκε για τον πατριωτικό ρεαλισμό και ορθολογισμό απέναντι στα εύηχα συνθήματα, ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

«Ο Συναγερμός παραμένει Κληριδικός», αναφέρει ο κ. Νεοφύτου στη συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία του κόμματος. Θέτει το ερώτημα «ποιος ήταν ο ρόλος της ίδρυσης του ΔΗΣΥ;» Για να δώσει ο ίδιος την απάντηση «τον πατριωτικό ρεαλισμό και τον ορθολογισμό, απέναντι στα εύηχα συνθήματα».

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι οι τοποθετήσεις του ωστόσο κόστισαν στο κόμμα στις βουλευτικές, απαντά ότι «όντως στην προεκλογική απέναντι από την πρακτική τη διαχρονική, αλλά και την πρακτική των άλλων κομμάτων, των ανέξοδων υποσχέσεων, κρατηθήκαμε μακριά από υποσχέσεις και συνεχίσαμε να λέμε την αλήθεια».

«Θα συνεχίσουμε τον ορθολογισμό, κάνοντας και την αυτοκριτική μας, ότι ενδεχομένως οι τόνοι μας ή η έκφρασή μας να δημιουργούσε επιπρόσθετο πρόβλημα», διαβεβαιώνει.

Για τον κοινωνικό διάλογο που έχει εγκαινιάσει, αναφέρει ότι «ο ΔΗΣΥ είναι το κόμμα που εκφράζει τη μεσαία τάξη και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα είναι ένα μεγάλο κομμάτι της μεσαίας τάξης, όπως και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Γι` αυτό, προσθέτει, «και εγκαινιάζουμε αυτό το διάλογο και δεν θα περιοριστούμε με τους εργαζόμενους στο δημόσιο. Θα πάμε και στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Θα δούμε και τους αυτο-εργοδοτούμενους». Να έχουμε, σημειώνει, «και μια αμφίδρομη επικοινωνία».

Εκφράζει τη θέση ότι όταν οι πολιτικοί βλέπουν μόνο τις οργανωμένες ομάδες, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν πραγματική επαφή με τις χιλιάδες των εργαζομένων. «Ο εργασιακός, ο επιχειρηματικός και ο πολιτικός συνδικαλισμός, έστω και σε μια μικρή χώρα, όπως η Κύπρος, αποξενώθηκε από τη βάση», λέει, προσθέτοντας ότι «άρα, η πορεία μας είναι να πάμε, χωρίς να παραγνωρίζουμε τις ηγεσίες, να πάμε κάτω στη βάση».

Στόχος η ηγεσία να πάει στο ιδεοπολιτικό συνέδριο του ΔΗΣΥ, στις αρχές του 2017, «έχοντας υπόψη και το τι η κοινωνία ζητεί και επιζητεί από εμάς».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top