ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτίου προς Τουρκία: «Συμπεριφερθείτε επιτέλους ως μέλος της πολιτισμένης κοινωνίας»

Φωτίου προς Τουρκία: «Συμπεριφερθείτε επιτέλους ως μέλος της πολιτισμένης κοινωνίας»

Η Τουρκία φέρει την ευθύνη για μη επίλυση του θέματος των αγνοουμένων, λέει ο ο Επίτροπος Φώτης Φωτίου.

Το πρόβλημα των αγνοουμένων δεν έχει επιλυθεί και την απόλυτη ευθύνη γι’ αυτό την έχει η Τουρκία, η οποία προβάλλει συνεχώς προσκόμματα και αρνείται να πάρει τις αποφάσεις που είναι απαραίτητες για την επίλυσή του, επανέλαβε για άλλη μια φορά ο Επίτροπος Φώτης Φωτίου σε ομιλία  σε επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες της Γερμασόγειας Παναγιώτη Τσαγγάρη, Τρόφιμο Κουλλέ, Βαγγέλη Γεωργίου και Σωφρόνη Σωφρονίου, καθώς για τον Χριστάκη Αγαθοκλέους που εξακολουθεί να παραμένει αγνοούμενος.

Ο κ. Φωτίου κάλεσε την Τουρκία να συμπεριφερθεί επιτέλους ως μέλος της πολιτισμένης κοινωνίας των εθνών και διαβεβαίωσε ότι παρά τις δυσκολίες, η κυπριακή Κυβέρνηση συνεχίζει και θα συνεχίσει τις προσπάθειες της, εντός και εκτός Κύπρου, ώστε να διευκρινιστεί πλήρως και η τύχη του τελευταίου αγνοουμένου μας. "Αυτό αποτελεί, όχι μόνο υποχρέωση, αλλά και καθήκον σε όλους αυτούς που χάθηκαν αγωνιζόμενοι σε έναν άνισο και προδομένο αγώνα για την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας", ανέφερε.

Ο Επίτροπος ανέφερε πως απαιτούμε από την Τουρκία να πάρει επίσης αποφάσεις που είναι απαραίτητες προκειμένου να αρχίσει μια νέα εποχή για την Κύπρο, μια εποχή που να υπόσχεται περισσότερα σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της.

"Η δική μας πλευρά καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την προώθηση λύσης, η οποία να ανταποκρίνεται στους στρατηγικούς στόχους που θέσαμε", ανέφερε ο κ. Φωτίου, σημειώνοντας πως η πλευρά μας προσπαθεί μέσα από τις διεξαγόμενες συνομιλίες να διαμορφώσει μια λύση, η οποία να αντέχει στο χρόνο και να σέβεται τα δικαιώματα όλων, χωρίς νικητές και ηττημένους.

"Μια λύση χωρίς διχαστικά στοιχεία που θα προκαλούν νέες τριβές και εντάσεις, όπως στο παρελθόν. Μια λύση που θα επανενώνει την πατρίδα μας. Σταθερά και αποφασιστικά θα βαδίσουμε την πορεία μας. Μέχρις ότου δικαιώσουμε τους νεκρούς και μάρτυρες των εθνικών μας αγώνων. Μέχρις ότου απελευθερώσουμε τα κατεχόμενα εδάφη μας και δικαιώσουμε τους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων μας. Μέχρι να δικαιωθούμε απέναντι σ’ εκείνους που θα έρθουν και να καταξιωθούμε απέναντι στην ιστορία", κατέληξε ο κ. Φωτίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top