ΕΛΛΑΔΑ

Αποφασίζεται η αποφυλάκιση ή όχι του ανθρώπου που «έφαγε» από τους TorM1 για την Κύπρο

Αποφασίζεται η αποφυλάκιση ή όχι του ανθρώπου που «έφαγε» από τους TorM1 για την Κύπρο

Αίτημα αποφυλάκισης υπέβαλε ο δικηγόρος ενός ανθρώπου που καταδικάστηκε μεταξύ άλλων για μίζες από εξοπλιστικό πρόγραμμα της Κύπρου και συγκεκριμένα τους Tor M1…

Ο λόγος ασφαλώς για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης (21/07) το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας θα αποφασίσει για την τύχη του πρώτου αιτήματος αποφυλάκισης που υπέβαλε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Έπειτα από κράτηση 4,5 ετών ο Άκης Τσοχατζόπουλος, επικαλούμενος το προχωρημένο της ηλικίας του αφού έχει ήδη συμπληρώσει τα 77 χρόνια και για λόγους υγείας, ζήτησε, διά του συνηγόρου του, για πρώτη φορά την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Ο Τσιχατζόπουλος ακολουθεί τ΄ αχνάρια του Ντίνου Μιχαηλίδη. Στις 3 Ιουνίου ο πρώην υπουργός Εσωτερικών αποφυλακίστηκε με χρηματική εγγύηση 700.000 ευρώ κατόπιν απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών που ελήφθη με πλειοψηφία 3-2,

Ως γνωστόν είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του κατηγορουμένου και του επέβαλε πέραν της εγγυήσεως απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και εμφάνιση 2 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Βασικοί λόγοι για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής υπήρξαν η ηλικία του (80 ετών) και η βεβαρυμένη υγεία του.

Περισσότερα στο zougla.gr
 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top