ΕΛΛΑΔΑ

Η ομάδα αντεξουσιαστών «Ρουβίκωνας» διέρρευσε «απόρρητο έγγραφο» που είχε σταλεί από το Ελληνικό ΥΠΕΞ προς την Αστυνομία

Η ομάδα αντεξουσιαστών «Ρουβίκωνας» διέρρευσε «απόρρητο έγγραφο» που είχε σταλεί από το Ελληνικό ΥΠΕΞ προς την Αστυνομία

Έγγραφο με την ένδειξη «απόρρητο» του Υπουργείου Εξωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα δια μέσου ανάρτησης σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα αντιεξουσιαστών «Ρουβίκωνας».

Το έγγραφο έχει αποσταλεί από το Υπουργείο Εξωτερικών προς την Ελληνική Αστυνομία και κοινοποιείται και στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ζητά να ενημερωθεί το ΥΠΕΞ για την επίθεση μελών του «Ρουβίκωνα» στην τουρκική πρεσβεία με μπογιές, σημειώνοντας ότι η τουρκική πλευρά έχει προχωρήσει σε ρηματική διακοίνωση.

Στο ίδιο έγγραφο φαίνεται το ΥΠΕΞ να τονίζει ότι υπάρχει ανάγκη «επαγρύπνησης» για την ασφάλεια της τουρκικής πρεσβείας, της τουρκικής πρεσβευτικής κατοικίας, των προξενικών αρχών της γείτονος, του γραφείου στρατιωτικών ακολούθων, του γραφείου εμπορικού ακολούθου Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη και του γραφείου πρεσβείας αρμοδίου για θέματα Πολιτισμού και του Τουρισμού στην Αθήνα. Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 26 Ιουλίου.

Στην ανάρτηση στην ιστοσελίδα, η οργάνωση «Ρουβίκωνας» υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της και άλλο έγγραφο, το οποίο όμως δεν δημοσιοποιεί, το οποίο, κατά τους ισχυρισμούς της, αναφέρει ότι η τουρκική πρεσβεία καταγγέλλει προς τις ελληνικές αρχές ότι η Αστυνομία δεν προέβη σε ενέργειες αποτροπής της επίθεσης και σε συλλήψεις. Κατά το ίδιο πάντα έγγραφο, και τους ισχυρισμούς της οργάνωσης, ζητείται από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να μεσολαβήσει προκειμένου οι δράστες της επίθεσης να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να αποτραπεί κάθε τέτοιου είδους ενέργεια στο άμεσο μέλλον καθώς και να αυξηθούν τα μέτρα φύλαξης κάθε ενδεχόμενου στόχου τουρκικών συμφερόντων.

Η ομάδα, στην ανάρτησή της, επισημαίνει ότι την επομένη της ημερομηνίας που αναφέρεται στο έγγραφο που δημοσιοποίησε, έγινε η σύλληψη ηγετικού της μέλους από την Ελληνική Αστυνομία για εμπλοκή του στην επίθεση κατά της τουρκικής πρεσβείας.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top