ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το Γραφείο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «σαρώνει» το Facebook για τον μαθητικό ξυλοδαρμό της Λεμεσού – Ποινικός κίνδυνος για όλους

Το Γραφείο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «σαρώνει» το Facebook για τον μαθητικό ξυλοδαρμό της Λεμεσού – Ποινικός κίνδυνος για όλους

Έρευνες σε διαφόρους λογαριασμούς χρηστών του Facebook έχει προχωρήσει το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Μετά και το σάλο που έχει ξεσπάσει από τα επίμαχα βίντεο  ξυλοδαρμού 16χρονης μαθήτριας από άλλη μαθήτρια στη Λεμεσό, αλλά και από το επίμαχο δημοσίευμα ελληνικής ιστοσελίδας που δημοσιοποιεί φωτογραφία του ενός κοριτσιού να είναι ημίγυμνο, το συγκεκριμένο τμήμα της Αστυνομίας βρίσκεται επί ποδός.

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Καταπολέμησης  Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Αντρέας Αναστασιάδης. σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας, μας ανέφερε πως γίνονται εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό υπόπτων σχετικά με διάφορα σχόλια και αναρτήσεις.

Επισήμανε δε, πως από πλευράς του γραφείου του γίνεται προσπάθεια με κάθε τρόπο να περιοριστεί το επίμαχο βίντεο όσο το δυνατόν. «Επικοινωνήσαμε με την Facebook έτσι ώστε το πρωτότυπο βίντεο να αφαιρεθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως μας τόνισε, έχουν καταφέρει να αποκλειστεί το εν λογω βίντεο με την συνδρομή της Facebook. «Δυστυχώς λόγω του ότι διάφοροι χρηστές το έχουν κατεβάσει και το κοινοποιούν, αυτό είναι αδύνατον να ελεγχθεί πλήρως» μας εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς που έχουν κοινοποιηθεί τα εν λόγω βίντεο, ο Αντρέας Αναστασιάδης τόνισε πως ελέγχονται εξονυχιστικά ενώ παράλληλα ελέγχονται και τα σχόλια που έχουν γραφτεί από διάφορους χρηστές. Όπως μας επισημάνθηκε, πρόκειται για ένα μεγάλο όγκο ηλεκτρονικών δεδομένων.

Από την άλλη, οι υπεύθυνοι του ηλεκτρονικού εγκλήματος ερευνούν και διάφορους λογαριασμούς ώστε να εντοπιστούν πιθανόν κάποιοι ύποπτοι.

Να σημειώσουμε πως από πλευράς της, η Αστυνομία προσπαθεί να προστατεύσει τα θύματα κλείνοντας αρχικά τους λογαριασμούς τους.

Άξιο αναφοράς είναι πως ερευνάται και το ενδεχόμενο να έχουν δημιουργηθεί και διάφοροι ψεύτικοι λογαριασμοί. Φυσικά να σημειώσουμε πως για να κλείσουν οι λογαριασμοί αυτοί, η διαδικασία είναι χρονοβόρα και καθυστερεί περισσότερο λόγω του ελέγχου που ζητά η Facebook.

Εξάλλου, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, όσοι έχουν κάνει σχόλια σχετικά με τις ανήλικες ή έχουν αναπαράγει σχετικό υλικό αντιμετωπίζουν κίνδυνο ποινικής δίωξης.

Διαβάστε ακόμη: 

Μέχρι και ημίγυμνες φωτογραφίες ανήλικης στο διαδίκτυο – Το επεισόδιο στη Λεμεσό επεκτάθηκε στα social media – Δυστυχώς αναπαρήχθησαν από Μ.Μ.Ε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top