Βρέθηκαν τα συντρίμμια του Τσέσνα στα Καλάβρυτα – Νεκροί οι χειριστές

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του Τσέσνα στα Καλάβρυτα – Νεκροί οι χειριστές

Απανθρακωμένοι βρέθηκαν ο 32χρονος χειριστής του μονοκινητήριου και ο εκπαιδευόμενος συγκυβερνήτης του αεροσκάφους τρία χιλιόμετρα βόρεια από το πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.

Περίπου δεκαεννέα ώρες μετά την εξαφάνισή του μονοκίνητηριου αεροσκάφους τύπου Τσέσνα που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση από τα Μέγαρα στα Καλάβρυτα και πίσω στα Μέγαρα εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους και βρέθηκαν απανθρακωμένοι οι δύο χειριστές.

Η τραγική κατάληξη της εκπαιδευτικής πτήσης επιβεβαιώθηκε δύο λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 17/10 κι ενώ είχαν συμπληρωθεί σχεδόν 19 ώρες από την τελευταία επικοινωνία του μικρού αεροσκάφους με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ το Τσέσνα πετούσε στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν από ελικόπτερο Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας τρία ιλιόμετρα βόρεια από το parking του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο μηχανικός του ελικοπτέρου που κατέβηκε στο σημείο δεκαπέντε λεπτά μετά τον εντοπισμό του τσακισμένου αεροσκάφους ανέφερε ότι οι δύο πιλότοι ήταν απανθρακωμένοι.

Ο 32χρονος πιλότος - εκπαιδευτής του Τσέσνα ήταν σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας και υπηρετούσε στην 384 Μοίρα Έρευνας και Διάσωσης ως πιλότος ελικοπτέρων Super Puma.   

Από Protothema.gr 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε εξέλιξη διεργασίες για σύνταξη σχεδίου δράσης για SAFE - Αυξανόμενο το ενδιαφέρον κυπριακών εταιρειών

Σε εξέλιξη διεργασίες για σύνταξη σχεδίου δράσης για SAFE - Αυξανόμενο το ενδιαφέρον κυπριακών εταιρειών

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για σύνταξη του σχεδίου δράσης που αφορούν το χρηματοδικό εργαλείο της ΕΕ SAFE και στο πλαίσιο αυτό θα συγκληθεί, εντός των επόμενων ημερών, το Κυπριακό Συμβούλιο Αμυντικής Βιομηχανίας, υπό τον Υπουργό Άμυνας, Βασίλη Πάλμα, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής Εξοπλισμών και Ανάπτυξης Αμυντικών Δυνατοτήτων του Υπουργείου Άμυνας, Παναγιώτης Χατζηπαυλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE