Deutsche Bank: Λιγότερο πιθανό ένα «σκληρό Brexit»

Deutsche Bank: Λιγότερο πιθανό ένα «σκληρό Brexit»

Οι αναλυτές της Deutsche Bank εκτιμούν επίσης πως είναι πιθανό η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι να αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές την επόμενη χρονιά

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου πως η βρετανική κυβέρνηση χρειάζεται την έγκριση της Βουλής προκειμένου να ενεργοποιήσει το άρθρο 50, καθιστά λιγότερο πιθανό ένα «σκληρό Brexit», εκτιμούν οι αναλυτές της γερμανικής Deutsche Bank.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι πολύ πιθανό να αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές την επόμενη χρονιά μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

«Συνολικά, έχει αποδυναμωθεί και άλλο η θέση της πρωθυπουργού Μέι για το Brexit κάτι που καθιστά τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την επόμενη χρονιά το βασικό μας σενάριο, είτε πριν είτε μετά το Άρθρο 50» αναφέρει σε σημείωμα της η γερμανική τράπεζα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλειδώνουν συμμαχίες για τη Βουλή – Το παρασκήνιο Αννίτας και Νικόλα, το κεντροδεξιό μπλοκ και οι νέες ισορροπίες

Κλειδώνουν συμμαχίες για τη Βουλή – Το παρασκήνιο Αννίτας και Νικόλα, το κεντροδεξιό μπλοκ και οι νέες ισορροπίες

Η μάχη για την Προεδρία της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό τεστ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τις διεργασίες να εντείνονται καθημερινά και τα κόμματα να επιχειρούν να διαμορφώσουν πλειοψηφίες που θα καθορίσουν όχι μόνο το αποτέλεσμα της 4ης Ιουνίου, αλλά και τη συνολική λειτουργία της νέας Βουλής τα επόμενα πέντε χρόνια.

BEST OF TOTHEMAONLINE