ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ακιντζί. Ο παχουλός γιος της ράφταινας από τη Λεμεσό που έγινε «δήμαρχος» στα 28. Ποιος είναι ο άνθρωπος που είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «Νίκο τελειώσαμε, πάω να κοιμηθώ»

Ακιντζί. Ο παχουλός γιος της ράφταινας από τη Λεμεσό που έγινε «δήμαρχος» στα 28. Ποιος είναι ο άνθρωπος που είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «Νίκο τελειώσαμε, πάω να κοιμηθώ»

Ένα περίπου χρόνο πριν και πιο συγκεκριμένα στις 30 Απριλίου 2015, ανέλαβε «προεδρικά» καθήκοντα στο κατεχόμενο ψευδοκράτος της Κύπρου.

Ο Μουσταφά Ακιντζί, εμφανίστηκε ως ο προοδευτικός «Πρόεδρος» που θα έλυνε το Κυπριακό. Γεννημένος στην Λεμεσό, ο «παχουλός γιος της ράφταινας», είναι ο άνθρωπος που πάγωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό λέγοντάς του: «Νίκο τελειώσαμε, πάω να κοιμηθώ».

«Χαμηλών τόνων και πάντα χαμογελαστό παιδάκι»

Γεννημένος το 1947 στην περιοχή Τέσσερα Φανάρια της Λεμεσού, όσοι τον θυμούνται κάνουν λόγο για ένα «χαμηλών τόνων και πάντα χαμογελαστό και παχουλό παιδάκι». Γιος μiας ράφταινας και ενός υπαλλήλου του Κτηματολογίου, εγκατέλειψε μαζί με την οικογένειά του την γειτονιά του στην Οδό Αφροδίτης που ήταν μεικτή και κατοίκησε πίσω από το τούρκικο νοσοκομείο όπου ζούσαν μόνο Τουρκοκύπριοι γύρω στο 1955.

Αργότερα, στο ξεκίνημα της δεκαετίας του ’60 η οικογένεια Ακιντζί μετακόμισε στη Λευκωσία. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής στην Άγκυρα, όπου και γνώρισε τη σύζυγό του Μεράλ Ακιντζί. Μαζί επέστρεψαν στο νησί ένα χρόνο πριν την τουρκική εισβολή και παντρεύτηκαν το 1974. 

Διαβάστε περισσότερα στη mixanitouxronou.com.cy 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top