ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Τρεις συναντήσεις εβδομαδιαίως θα πραγματοποιούν οι διαπραγματευτές

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Τρεις συναντήσεις εβδομαδιαίως θα πραγματοποιούν οι διαπραγματευτές

Οργανωτικό χαρακτήρα είχε κατά κύριο λόγο η συνάντηση της Δευτέρας (5/12) των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων, η πρώτη μετά την απόφαση των ηγετών για επανέναρξη του διαλόγου μετά το ναυάγιο στο Μοντ Πελεράν.

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί συμφώνησαν να συναντώνται τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή). Η επόμενή τους συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (7/12).

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στο δείπνο τους, την περασμένη Πέμπτη (1/12), κατά το οποίο συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά την επιστροφή τους από τις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν, αποφάσισαν να επαναρχίσουν αμέσως τις διαπραγματεύσεις τους και έδωσαν εντολή στους διαπραγματευτές τους να συνεχίσουν να συναντώνται προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα, και ότι και οι ηγέτες θα συναντώνται όταν απαιτείται.

Επίσης αποφάσισαν να συναντηθούν στη Γενεύη στις 9 Ιανουαρίου 2017, στις 11 Ιανουαρίου να παρουσιάσουν τους χάρτες τους και ότι από την 12η Ιανουαρίου θα συγκληθεί Διάσκεψη για την Κύπρο με την πρόσθετη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων και πως θα προσκληθούν όσα άλλα σχετιζόμενα μέρη απαιτείται. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top