ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΞΑΝΑ ΡΑΝΤΣΕΒΑ: Αθώοι οι δυο πρώην αστυνομικοί και ο ιδιοκτήτης του νυκτερινού κέντρου

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΞΑΝΑ ΡΑΝΤΣΕΒΑ: Αθώοι οι δυο πρώην αστυνομικοί και ο ιδιοκτήτης του νυκτερινού κέντρου

Αθώοι κρίθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού την Παρασκευή 03/02 οι δυο πρώην αστυνομικοί και ο ιδιοκτήτης του νυκτερινού κέντρου «Ζυγός» οι οποίοι κατηγορούνταν για τον θάνατο της 21χρονης Οξάνα Ράντσεβα το 2001.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Πολίτης» το Σάββατο 04/02, οι τρεις τους αθωώθηκαν καθώς το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπήρχε επαρκής μαρτυρία που να ενοχοποιεί του κατηγορούμενος.

Θυμίζουμε πως οι δυο πρώην αστυνομικοί αντιμετώπιζαν την κατηγορία της παράλειψης καθήκοντος.

Να σημειώσουμε πως το ΕΔΑΔ το 2010 καταδίκασε την Κυπριακή Δημοκρατία για την υπόθεση αυτή αφού όπως αναφέρεται στην απόφαση του, η Κυπριακή Αστυνομία δεν έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της 21χρονης Ρωσίδας.

Η υπόθεση Οξάνα

Ήταν 16 Μαρτίου 2001 όταν η Οξάνα Ραντσεβα 21 ετών, από την Ρωσία, έφτανε στην Κύπρο για δουλέψει ως χορεύτρια σε καμπαρέ.

Η ίδια εγκατέλειψε τον χώρο διαμονής της και τρεις μέρες αργότερα εντοπίστηκε από τον ιδιοκτήτη του καμπαρέ ο οποίος την μετέφερε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού δηλώνοντας πως δεν την χρειάζεται άλλο.

Ο αξιωματικός βάρδιας και ένας λοχίας επέστρεψαν την Οξάνα πίσω στον ιδιοκτήτη το καμπαρέ χωρίς να προβούν στα δέοντα.

Εκείνος στις 28 Μαρτίου 2001, την μετέφερε σε διαμέρισμα όπου η 21χρονη προσπάθησε να διαφύγει βρίσκοντας φρικτό θάνατο  αφού έπεσε στο κενό.

Οι συνθήκες θανάτου ήταν περίεργες και δεν υπήρξαν στοιχεία ώστε να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες σε άλλους για το τραγικό γεγονός.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top