ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκε βόμβα βάρους άνω των 250 κιλών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Θεσσαλονίκη - 50.000 κάτοικοι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους - VIDEO

Βρέθηκε βόμβα βάρους άνω των 250 κιλών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Θεσσαλονίκη - 50.000 κάτοικοι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους - VIDEO

Γιγαντιαία επιχείρηση απομάκρυνσης έχει αρχίσει να στήνεται στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, καθώς μια βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε σε βάθος πέντε μέτρων, σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Μάλιστα, περίπου 50.000 κάτοικοι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η βόμβα, το βάρος της οποίας ξεπερνά τα 250 κιλά, ανακαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, σε βενζινάδικο επί της οδού Μοναστηρίου 90 και οι εργασίες εξουδετέρωσής της σταμάτησαν, καθώς το μέγεθός της ήταν μεγαλύτερο από όσο περίμεναν τα αρμόδια κλιμάκια. Μάλιστα, από καθαρή τύχη δεν είχαμε έκρηξη, καθώς για μόλις 4 χιλιοστά, το μηχάνημα που άνοιγε τρύπα για την νέα δεξαμενή στο κατάστημα υγρών καυσίμων, δεν «άγγιξε» την βόμβα.

Για την εξουδετέρωσή της, την ερχόμενη Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου, έχει αναλάβει δράση η περιφέρεια, με συντονίστρια την αντιπεριφερειάρχη Βούλας Πατουλίδου, ενώ στην επιχείρηση εμπλέκονται οι δήμοι Δέλτα, Αμπελοκήπων- Μενεμένης και Κορδελιού – Ευόσμου.

Με βάση το σχέδιο που έχει εκπονηθεί, θα απομακρυνθούν όλοι οι πολίτες σε απόσταση δύο χιλιομέτρων! «Όλα θα πάνε καλά, απλά θέλει την οργάνωση. Για να είμαστε σίγουροι θα υπάρχει απομάκρυνση των κατοίκων σε ακτίνα δυο χιλιομέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα. Μπορεί να είναι 50.000 αλλά και περισσότεροι κάτοικοι, γιατί δεν πρόκειται για αραιοκατοικημένη περιοχή. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου», ανέφερε, στο seleo, η κα. Πατουλίδου.

Η επιχείρηση θα αρχίσει το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής και αναμένεται να κρατήσει λίγες ώρες. Ήδη, ψάχνουν λεωφορεία που θα μετακινήσουν τους κατοίκους και τις ευπαθείς ομάδες, ενώ αναζητείται και το σημείο όπου θα παραμείνουν έως το τέλος της επιχείρησης.

«Θεωρήσαμε ότι καλύτερη ημέρα είναι η Κυριακή, που είναι κλειστά τα σχολεία και τα καταστήματα. Λόγω της ημέρας, θα είναι πιο εύκολη η μετακίνηση των πολιτών από τα σπίτια τους. Ψάχνουμε λεωφορεία που θα μετακινήσουν τον κόσμο και πού θα τους πάνε», επεσήμανε η αντιπεριφερειάρχης.

Aπό peoplegreece.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top