Στις Βρυξέλλες ο ΥΠΑΜ για το Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες ο ΥΠΑΜ για το Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες μετέβη σήμερα, Κυριακή, ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης όπου θα λάβει μέρος τη Δευτέρα στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) σε σύνθεση Υπουργών Εξωτερικών και Υπουργών Άμυνας των κρατών μελών της ΕΕ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το Συμβούλιο  αναμένεται να υιοθετήσει κείμενο Συμπερασμάτων, το οποίο θα προωθηθεί για να τύχει περεταίρω συζήτησης και τελικής υιοθέτησης κατά τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα ακολουθήσει, στις 9 και 10 Μαρτίου. 
 
Τα κύρια θέματα συζήτησης αφορούν στην υλοποίηση της Μόνιμα Διαρθρωμένης Συνεργασίας PESCO, το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για την Ευρωπαϊκή Άμυνα και την ανάπτυξη μόνιμων και αυτόνομων στρατιωτικών υποδομών για τη διοίκηση και έλεγχο των μη στρατιωτικών επιχειρήσεων της ΕΕ. 
 
Ο κ. Φωκαΐδης θα παρακαθίσει απόψε σε δείπνο εργασίας των Υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καταλήγει η ανακοίνωση.
  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νετανιάχου σε ΠτΔ: «Κύπρος και Ισραήλ μοιράζονται κοινές αξίες και κοινά συμφέροντα» - Φωτογραφίες

Νετανιάχου σε ΠτΔ: «Κύπρος και Ισραήλ μοιράζονται κοινές αξίες και κοινά συμφέροντα» - Φωτογραφίες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου, στην Ιερουσαλήμ.

BEST OF TOTHEMAONLINE