ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ – Χ. Αντωνίου: «Δεν λέω ότι το καμένο Καλάσνικοφ δεν σχετίζεται με την υπόθεση του φονικού»

ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ – Χ. Αντωνίου: «Δεν λέω ότι το καμένο Καλάσνικοφ δεν σχετίζεται με την υπόθεση του φονικού»

Με την αντεξέταση του Χριστάκη Αντωνίου, υπεύθυνου του βαλλιστικού εργαστηρίου της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η ακροαματική διαδικασία για τον τετραπλό φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα.

Θύματα της επίθεσης ήταν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγός του Σκεύη Χατζηευθυμίου και ο Yiani Vogli, ένας εκ των δραστών.

Κατηγορούμενοι είναι οι Loy Dejan 42 χρόνων, Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπέννυ 39 χρόνων, Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων και Σοφία Γρηγορίου 28 χρόνων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν από κοινού τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου συνοδευόμενοι από πάνοπλους αστυνομικούς της ΜΑΑΔ, οι οποίοι βρίσκονταν δίπλα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Η αίθουσα του Δικαστηρίου ήταν γεμάτη με αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες της Δύναμης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Μιχάλη Πική, συνηγόρου υπεράσπισης του Μάριου Χριστοδούλου, ο μάρτυρας επανέλαβε πολλάκις ότι οι 28 κάλυκες που εντοπίστηκαν στη σκηνή του φόνου πυροβολήθηκαν μέσα σε ένα και το αυτό όπλο ιδίου διαμετρήματος.

Επανέλαβε ότι με τη βοήθεια οπλουργού της Αστυνομίας προέβη σε συντήρηση του καμένου Καλάσνικοφ που εντοπίστηκε στο καμένο αυτοκίνητο που φέρεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες του φόνου και εντοπίστηκε στην Οδό Κατασπήλων έξω από την Αγία Νάπα. Πρόσθεσε ότι πραγματοποίησε 7 δοκιμαστικές βολές και συνέκρινε τους συγκεκριμένους κάλυκες και βολίδες με τους 28 κάλυκες και 5 βολίδες που εντοπίστηκαν στη σκηνή του φόνου. Σημείωσε ακόμα ότι παρά τις επίπονες προσπάθειες του δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των 28 καλύκων και των 5 βολίδων με το Καλάσνικοφ που εντοπίστηκε στο καμένο αυτοκίνητο.

Σε άλλες ερωτήσεις του δικηγόρου, ο κ. Αντωνίου απάντησε πως «δεν έχω πει ότι το καμένο όπλο δεν έχει σχέση με τους 28 κάλυκες και τις 5 βολίδες που εντοπίστηκαν στη σκηνή του φόνου. Εντόπισα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κατά την εξέταση των δοκιμαστικών 7 καλύκων και βολίδων με τους 28 κάλυκες, ωστόσο αυτά δεν ήταν επαρκή για να προχωρήσω σε ταυτοποίηση και να πείσω το Δικαστήριο ότι το καμένο όπλο ευθύνεται για τους 28 κάλυκες που εντοπίστηκαν στην σκηνή».

Ανέφερε ακόμα ότι «δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση του Καλάσνικοφ με τους 28 κάλυκες αφού λόγω της μεγάλης έκθεσης του όπλου στη φωτιά έχουν αλλοιωθεί ίχνη και χαρακτηριστικά που θα αποτυπώνονταν πάνω στους κάλυκες και τις βολίδες».

Σε συγκεκριμένες ερωτήσεις του κ. Πική, ο μάρτυρας ανέφερε πως «δεν έχω πει ποτέ ότι το καμένο όπλο δεν ευθύνεται για τους πυροβολισμούς των 28 καλύκων που εντοπίστηκαν στη σκηνή ή δεν έχει σχέση με αυτούς. Είπα ότι δεν κατέστη δυνατή η σύνδεση του όπλου με τους συγκεκριμένους κάλυκες, λόγω της μεγάλης έκθεσης του στη φωτιά, αφού επηρέασε και αλλοίωσε τα χαρακτηριστικά του Καλάσνικοφ».

Σημείωσε επίσης ότι «υπήρχαν ιδιαίτερα ίχνη στο σημείο του αποβολέα στους 7 δοκιμαστικούς κάλυκες αλλά δεν ήταν αρκετά για να με οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι πυροβολήθηκαν από το ένα και το αυτό όπλο».

Σε σχετική ερώτηση ο Χριστάκης Αντωνίου απάντησε ότι από την εμπειρία του μπορεί να αναφέρει ότι η έκθεση του Καλάσνικοφ στη φωτιά μπορεί να επηρεάσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Θέση μου, συνέχισε ο Μιχάλης Πικής, είναι «ότι σε καμία περίπτωση τα χαρακτηριστικά του Καλάσνικοφ δεν αλλοιώνονται από την φωτιά αφού πρόκειται για όπλο από σκληρό και ανθεκτικό μέταλλο». Ο μάρτυρας εξέφρασε τη δική του θέση ότι δηλαδή «δεν έχω εντοπίσει άλλα ανεξάρτητα ίχνη από τους 28 κάλυκες που εντοπίστηκαν στη σκηνή ώστε να πω ότι το καμένο Καλάσνικοφ δεν ευθύνεται για τους κάλυκες αυτούς».

Σου υποβάλλω, συνέχισε ο κ. Πικής, ότι η μη ταυτοποίηση των δοκιμαστικών καλύκων με τους 28 κάλυκες που εντοπίστηκαν στη σκηνή του φόνου θα έπρεπε να σας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτό το όπλο δεν σχετίζεται με τους συγκεκριμένους 28 κάλυκες και τις 5 βολίδες της υπόθεσης.

Ο Χριστάκης Αντωνίου επανέλαβε ότι δεν εντόπισε αξιοποιήσιμα ίχνη για να προχωρήσει σε ταυτοποίηση, σημειώνοντας πως «δεν λέω ότι το όπλο δεν σχετίζεται με την υπόθεση αυτή».

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο στις 09.00 το πρωί με νέους μάρτυρες κατηγορίας.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top