ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φονικό Αγ. Νάπας: Ήθελαν να «καθαρίσουν» τον αστυνομικό Ηλία Χατζηευθυμίου – Συγκλονιστική η κατάθεση

Φονικό Αγ. Νάπας: Ήθελαν να «καθαρίσουν» τον αστυνομικό Ηλία Χατζηευθυμίου – Συγκλονιστική η κατάθεση

Τα όσα κατατέθηκαν την Παρασκευή (17/03) στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας-Αμμοχώστου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του άγριου φονικού στην Αγία Νάπα τον Ιούνιο του 2016, οδηγούν σε ξεκάθαρα συμπεράσματα σε ό,τι αφορά τις προθέσεις των δραστών.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Μετά και από τα όσα κατέθεσε ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους συνάγεται το σαφές συμπέρασμα ότι οι εκτελεστές είχαν ως στόχο να βγάλουν από την μέση και τον λοχία του γραφείου συλλογής πληροφοριών, Ηλία Χατζηευθυμίου και φίλου του επίσης δολοφονηθέντος Φάνου Καλοψιδιώτη.

Στο σώμα του μέλους της Αστυνομίας βρέθηκαν εννέα σφαίρες. Τέσσερις στην ράχη, μια στην αριστερή ωμοπλάτη, μια στην αριστερή τραχηλική χώρα και δυο στον αριστερό βραχίωνα.

Μάλιστα από τα ευρήματα της νεκροτομής φαίνεται ξεκάθαρα ότι κάποιες από τις βολίδες των έπληξαν κάθετα. Αυτό σημαίνει ότι όταν ο Χατζηευθυμίου έγειρε μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, ο δράστης πήγε από πάνω του συνέχισε να τον πυροβολεί.

Όλα αυτά δείχνουν πως ο εκτελεστής σκόπιμα τον έβγαλε από τη μέση και όχι γιατί απλά έτυχε να είναι στο σημείο.

Ο δράστης πυροβόλησε τον Χατζηευθυμίου από πίσω ενώ το θύμα υπέστη ρήξη πνευμόνων, καρδιάς και κατάγματα λεκάνης από τις βολίδες που τον έπληξαν. 

Τα θανατηφόρα τραύματα ήταν αυτά στην ράχη του θύματος. Ο Χατζηευθυμίου έπεσε στο έδαφος μπρούμυτα μετά τη δολοφονική επίθεση.

Θύματα της δολοφονικής επίθεσης τη;ς 23ης Ιουνίου του 2016 ήταν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγός του Σκεύη Χατζηευθυμίου και ο Jani Vogli, ένας εκ των δραστών.

Κατηγορούμενοι είναι οι Loy Dejan 42 χρόνων, Μάριος Χριστοδούλου άλλως «Μπένης» 39 χρόνων, Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων και Σοφία Γρηγορίου 28 χρόνων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν από κοινού τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top