ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: Νέα ευρήματα σε κελιά κρατουμένων – Η επίσημη θέση της Διεύθυνσης

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: Νέα ευρήματα σε κελιά κρατουμένων – Η επίσημη θέση της Διεύθυνσης

Άσπρη σκόνη και χάπια εντοπίστηκαν σε κελί κατάδικου, μετά από καθιερωμένη- όπως αναφέρει η διεύθυνση- έρευνα που έγινε στις Κεντρικές Φυλακές.

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών, τόσο στα κελιά των κρατουμένων όσο και γενικά εντός του κτηρίου, διενεργούνται καθημερινές έρευνες, προκειμένου να εντοπιστούν οποιεσδήποτε παράνομες ενέργειες από τους φυλακισμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έρευνα που διενεργήθηκε την Τρίτη 3/4, σε κελί κρατούμενου, εντοπίστηκε άσπρη σκόνη που εκτιμάται ότι είναι ναρκωτικά, αλλά και χάπια που πιθανόν να περιέχουν αναβολικές ουσίες.  

Η ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών σε σχέση με διενέργεια ερευνών:

Όπως σε όλες τις Φυλακές του κόσμου έτσι και στην Κύπρο διενεργούνται συστηματικές, συντονισμένες και καθημερινές έρευνες τόσο στα κελιά των κρατουμένων, όσο και γενικά εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος προκειμένου να εντοπιστούν οποιεσδήποτε παράνομες ενέργειες από φυλακισμένους.

Αν και μόνο η χθεσινοβραδινή (3/4) έρευνα είδε το φως της δημοσιότητας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι μόνο γι’ αυτή τη βδομάδα διενεργήθηκαν τέσσερις συντονισμένες έρευνες σε διάφορα κελιά και σε κάποιες περιπτώσεις ανευρέθηκαν αντικείμενα και ουσίες που η χρήση τους απαγορεύεται μέσα στη Φυλακή.

Οι έρευνες σε όλους τους χώρους των Φυλακών είναι καθημερινές και όλοι πρέπει να θυμούνται ότι μιλάμε για φυλακές και να μην παρουσιάζουν τα γεγονότα ως σαν να είναι κάτι πρωτοφανές. Καμία Φυλακή στον κόσμο σε ελέγχους και έρευνες ρουτίνας που διενεργεί, δεν προβαίνει σε οποιαδήποτε ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά τα στοχευμένα δημοσιεύματα και τις διαστρεβλωμένες ειδήσεις περί κατανάλωσης δηλητηριώδους φαρμάκου από κρατούμενο, το Τμήμα Φυλακών δεν σχολιάζει ρεπορτάζ τα οποία είναι υποβολιμιαία, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στόχος τους είναι να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες και όχι την αντικειμενική ενημέρωση του κόσμου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Μαρίνα Σάττι: Πόσους followers πήρε μετά τις εμφανίσεις της στη φετινή Eurovision;

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς

Συγκλονίζει ο Κλεόπας για τη γιορτή της μητέρας: «Με κοίταξες ένα δευτερόλεπτο πριν δεχτείς τη μοιραία σφαίρα »



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top