ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Μ. Νεοφύτου ζήτησε να καταθέσει ξανά συγκεκριμένος μάρτυρας στην αγωγή κατά Χριστόφια – Τι είχε ισχυριστεί εκτός δικογράφων ο τέως Πρόεδρος

Ο Μ. Νεοφύτου ζήτησε να καταθέσει ξανά συγκεκριμένος μάρτυρας στην αγωγή κατά Χριστόφια – Τι είχε ισχυριστεί εκτός δικογράφων ο τέως Πρόεδρος

Αίτημα για επανακλήτευση μάρτυρα καταχώρησε ο Μ. Νεοφύτου στην αγωγή κατά του τέως ΠτΔ

Ο εργολάβος Μιλτιάδης Νεοφύτου καταχώρησε την Τετάρτη (19/4), μέσω του δικηγόρου του, γραπτό αίτημα για επανακλήτευση συγκεκριμένου μάρτυρα στο πλαίσιο της εκδίκασης της αγωγής που καταχώρησε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας κατά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία, ο δικηγόρος του κ. Νεοφύτου,  Χαρίλαος Βελάρης ζήτησε την άδεια του δικαστηρίου προκειμένου να παρουσιάσει αντικρουστική μαρτυρία σε σχέση με «εκτός δικογράφων ισχυρισμό», όπως είπε, του τέως Προέδρου κατά τη μαρτυρία του, ο οποίος ισχυρισμός δεν είχε τεθεί προς την πλευρά των εναγόντων για να τοποθετηθούν, όπως ισχυρίστηκε.

Ο κ. Βελάρης είπε ότι ο κ. Χριστόφιας είχε ισχυριστεί ότι η εταιρεία του κ. Νεοφύτου προχώρησε σε οικοδομικές εργασίες στις οικίες του «αυθαιρέτως» και χωρίς την έγκριση του ιδίου και του αρχιτέκτονα του.  Για να απαντήσει στον ισχυρισμό αυτό, ο δικηγόρος του κ. Νεοφύτου ζήτησε την άδεια του δικαστηρίου προκειμένου να επανακλητεύσει ως μάρτυρα  τον Γενικό Διευθυντή της εργοληπτικής εταιρείας Γιαννάκη Ιωάννου για να καταθέσει τις οδηγίες που ελάμβανε η εταιρεία του κ. Νεοφύτου για να προβαίνει στις οικοδομικές εργασίες. 

Ο δικαστής Νικόλας Σάντης έδωσε χρόνο στην πλευρά του κ. Νεοφύτου να καταχωρήσει γραπτώς το αίτημα της μέχρι τις 19 Απριλίου, κάτι που έπραξε σήμερα, και ακολούθως επιδόθηκε στην άλλη πλευρά για να εγείρει οποιαδήποτε ένσταση στο αίτημα αυτό.

Το Δικαστήριο όρισε την 28 Απριλίου στις 9.00 το πρωί για ακρόαση του αιτήματος και για έκδοση απόφασης αυθημερόν. Μετά την εξέταση του αιτήματος, το δικαστήριο αναμένεται ότι θα ορίσει νέα δικάσιμο κατά την οποία οι δυο πλευρές θα προβούν στις τελικές τους αγορεύσεις.

Με την μαρτυρία του ελεγκτή Νίνου Χατζηρούσου, η υπεράσπιση του Δημήτρη Χριστόφια ολοκλήρωσε στις 13 Απριλίου την παρουσίαση της εκδοχής της για τα όσα καταλογίζει στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Νεοφύτου με την αγωγή που καταχώρησε εναντίον του, διεκδικώντας το ποσό των 22 εκατ. Ευρώ.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top