Να μην επαναληφθεί ένα νέο 2004, αναφέρει ο Γ. Ομήρου

Να μην επαναληφθεί ένα νέο 2004, αναφέρει ο Γ. Ομήρου

Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, επισημαίνει το ενδεχόμενο την ερχόμενη Κυριακή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, «να βρεθεί ενώπιον παρόμοιου διλήμματος με εκείνο του Φεβρουαρίου του 2004», όταν προσκλήθηκαν στη Νέα Υόρκη από τον τότε ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, Τάσσος Παπαδόπουλος και Ραούφ Ντενκτάς.

 «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» αναφέρει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής, σε ανακοίνωσή του.
 
Προσθέτει ότι «η ε/κ πλευρά δεν πρέπει να επαναλάβει το λάθος του Φεβρουαρίου του 2004, ενώ η ανάγκη συζήτησης του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων, καθώς και του εδαφικού, θα πρέπει να είναι όρος για πραγματοποίηση μιας νέας διάσκεψης για το Κυπριακό, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε παρόμοιες οδυνηρές συνέπειες με αυτές του 2004».

 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Η Κύπρος επιστρέφει στη βαθμίδα «Α» για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια – «Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία»

ΠτΔ: Η Κύπρος επιστρέφει στη βαθμίδα «Α» για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια – «Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία»

Σημαντικό οικονομικό ορόσημο για την Κύπρο αποτελεί, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη Standard & Poor’s, από τη βαθμίδα «A-» στη βαθμίδα «A», με διατήρηση θετικής προοπτικής.

BEST OF TOTHEMAONLINE