ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αναβλήθηκε η διαδικασία για τον τέως Υπαρχηγό - Αλλάζει η σύνθεση του δικαστηρίου

Αναβλήθηκε η διαδικασία για τον τέως Υπαρχηγό - Αλλάζει η σύνθεση του δικαστηρίου

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας παρουσιάστηκε το πρωί της Δευτέρας 03/07 ο τέως Υπαρχηγός Αστυνομίας Ανδρέας Κυριάκου.

Η πολύκροτη υπόθεση πήρε αναβολή για τις 30 Αυγούστου καθώς ο δικηγόρος του κ. Κυριάκου προέβη σε αιτήματα ενώπιον του δικαστηρίου ζητώντας μάλιστα από την κατηγορούσα αρχή λεπτομέρειες για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πελάτης του. Ο δικηγόρος του τέως υπαρχηγού ανέφερε επίσης πως το πόρισμα των ποινικών ανακριτών δεν τους δόθηκε. Επεσήμανε πως αν και έστειλε επιστολή στην κατηγορούσα αρχή αρνήθηκε να του παραδώσει το μαρτυρικό υλικό. Ο κ. Κυριάκου αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της διάδοσης/διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών σε σχέση με το περιεχόμενο του φακέλου της Interpol Λευκωσίας και στο αδίκημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου σε σχέση με τη μελέτη με τίτλο «Η πρόληψη και αντιμετώπιση της διαφθοράς στην Αστυνομία Κύπρου», ημερ. 20.1.2015. Σύμφωνα με το πόρισμα των τριών ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών που διερεύνησαν το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων διαπλοκής ή διαφθοράς από μέλη της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου για το τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας, η διερεύνηση του θέματος της διαρροής του περιεχομένου του φακέλου της Interpol προς τα ΜΜΕ και το σύνολο του συλλεγέντος μαρτυρικού υλικού οδηγεί στο συμπέρασμα ότι “το μόνο πρόσωπο που θα μπορούσε να διενεργήσει τη διαρροή εμπιστευτικών και ευαίσθητων πληροφοριών από φάκελο της Interpol προς τα ΜΜΕ ήταν ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Α. Κυριάκου”. Πάντως άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως τον Σεπτέμβριο αναμένεται να αλλάξει η σύνθεση του δικαστών όλων των Επαρχιών με την υπόθεση να μετατίθεται κατά τον Σεπτέμβριο.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φειδίας Παναγιώτου: Αποκάλυψε γιατί έχει συναισθηματική αξία το όχημα που του έκλεψαν

Νέα καταγγελία κατά του καθηγητή: Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και τρίτης μαθήτριας - Επανασυνελήφθη

Αυξημένο το επίδομα τέκνου: Σήμερα η καταβολή του - Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι

Σε αυτές τις επαρχίες αυξήθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων - Τι γίνεται με τα ενοίκια; - Αυτή είναι η εικόνα της αγοράς

«Τρομάζει» το ποσοστό Κύπριων μαθητών που καπνίζουν - Στις πιο υψηλές θέσεις στην Ευρώπη η χώρα μας

Γιώργος Μαζωνάκης: Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την είδηση της δικαστικής διαμάχης με την αδελφή του



Αννίτα Δημητρίου: «Να βρεθούν λύσεις για εργαζόμενους στο λιμάνι Λάρνακας»

Αννίτα Δημητρίου: «Να βρεθούν λύσεις για εργαζόμενους στο λιμάνι Λάρνακας»

Το έργο που αφορά το λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας «θέλουμε να προχωρήσει» αλλά να βρεθούν λύσεις και για τους εργαζόμενους, δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, έπειτα από συνάντηση που είχε με τους εργαζομένους, σημειώνοντας πως για το θέμα συνεδριάζει η Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top